Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

Átadták Szolnokon a pozitív lista elismeréseket

2011.12.07 14:58. -

Az Advent időszakához elválaszthatatlanul kapcsolódnak a fogyasztóvédelmi ellenőrzések. Ezekről, a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárról, valamint a bővülő megyei pozitív listáról tartott sajtótájékoztatót Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.


Dr. Lengyel Györgyi kormánymegbízott arról beszélt, hogy az ellenőrzéseket ügyfélbarát módon is lehet végezni, hiszen nem a bírság a cél, hanem a tájékoztatás és a figyelem felhívás. Mint elmondta, egyre kevesebb szabálytalansággal találkoznak az ellenőrzések során, ami annak is köszönhető, hogy a lakosság tudatosabban vásárol.

Kathi Attila a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Stratégiai Kabinetjének vezetője hozzátette, Karácsony táján megszokottak ezek az ellenőrzések, de valamiért a lakosokban és a cégekben ez egy negatív dologként él.

- Célunk, hogy partnerséget alakítsunk ki és ne ellenségként tekintsenek ránk, ezen felül pedig, hogy általánossá váljon a jogkövető magatartás  –  mondta a kabinetvezető.

Mint azt elmondta, ezért keresték az alternatív eszközöket. A Nemzeti Fogyasztói Termékkosár összeállításával is az volt a cél, hogy a fogyasztók olyan termékekről értesüljenek közvetlenül, amelyek a hazai fogyasztók értékelése alapján minőségében és ár/érték arányban is kiemelkednek a honi kereskedelemben.

 A Termékkosár célja továbbá, hogy összegyűjtse mindazokat a termékeket, amelyek valamely elismert rendszeren keresztül már valamilyen díjazásban részesültek, hiszen ez egy iránytű a fogyasztók számára a minőségi termékválasztáshoz. A www.termekkosar.hu internetes oldalon maguk a fogyasztók is ajánlhatnak termékeket, valamint szavazhatnak a már fent lévőkre.

Dr. Lipták Gergely, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője arról számolt be, december 19-től Szolnokon az Aba-Novák Kulturális Központban felállítanak egy infopultot, amivel igyekeznek a lakosság segítségére lenni. Emellett azt is elmondta, az aktuális ellenőrzések során leginkább két dologra figyelnek: a fényfüzérekre és az akciós, kedvezményes termékekre.

A sajtótájékoztatón átadták a pozitív lista elismeréseket, megyénkben 50 vállalkozás tudhatja magáénak ezt a címet. Ezt az elismerést egyébkén azért hozták létre, hogy ne csak arról legyen információja a lakosságnak, hol büntettek, hanem arról is, melyek azok a boltok, vendéglátóegységek, ahol mindent rendben találtak.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget