Ma 2021. 1. 28, csütörtök, Károly, napja van.

Nagyberuházás Szolnok megyében:Megkezdődött a karcagi Kátai kórház másfél milliárd forintos felújítása

2011.12.08 13:55. - Lakatos Éva

Megkezdődtek a Nagykunság meghatározó egészségügyi intézménye, a karcagi Kátai kórház felújításának munkái; a nagyszabású projekt másfél milliárd forintból valósul meg - mondta Nagy Mihály, a kórház főigazgatója kedden a beruházás színhelyén tartott nyitórendezvényen.

Hirdetés

 

Az összeg 90 százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az állam biztosítja, a 10 százalék önerőt a helyi önkormányzat állja.
    Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője az utóbbival kapcsolatban bejelentette: Karcag városa az önerő kifizetésének megkönnyítéséhez a Belügyminisztériumtól 74 millió forint támogatást kapott, hogy csökkentsék az önkormányzat anyagi terheit.   
    A mostani felújítás a kórházi rekonstrukció harmadik üteme. Nemcsak a szakrendelői épület belső átalakítását végzik el, hanem a szakmai munkát szolgáló gépparkot is modernizálják. Új, a szív-, hasi-, pajzsmirigy- és nőgyógyászati vizsgálathoz szükséges ultrahangkészülékeket vásárolnak, és munkába állítanak egy CT-berendezést is. 
    A radiológián a jelenlegi, analóg rendszerű röntgengépeket digitális technikával dolgozó berendezésekre cserélik. A laboratóriumot is fejlesztik, a beteg leleteit az internetes szolgáltatás segítségével még aznap megkapja a háziorvos, és kérésre az érintett e-mail címére is továbbíthatók lesznek. 
    A munkákkal 2012 közepére végeznek. 
    Az 1964-ben átadott kórházban már volt két nagyobb rekonstrukció. Az első keretében a gépészetet, a kazánházat, a mosodát, a konyhát és egyéb kiszolgálóhelyiségeket korszerűsítették, erre kétmilliárd forintot költöttek. A második alkalommal a létesítmény hotelszárnya újult meg 1,3 milliárd forintból.

Forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.27. (4. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget