Ma 2020. 7. 6, hétfő, Csaba napja van.

Pénzhamisítókat kaptak el Szolnokon

2011.12.08 12:33. -

Szerdán több szolnoki helyszínen fizettek hamis bankjegyekkel, a három huszonévest a vasútállomáson kapták el.


Három karcagi lakos ellen indult eljárás szerdán, a Szolnoki Rendőrkapitányságon – tájékoztatta a SzolnokiNapló.hu-t Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnoki Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfiak a délutáni órákban egy szolnoki büfében, majd egy belvárosi üzletben is vásároltak, és mindkét helyen hamis bankjeggyel fizettek. A sértettek bejelentését követően nem sokkal a rendőrök a vasútállomáson igazoltatták a 24, 25 és 29 éves férfiakat, majd előállították őket. Kihallgatásuk során ketten nem tettek vallomást, egyikük tagadta a bűncselekmény elkövetését. Mindhárman őrizetbe kerültek, ellenük pénzhamisítás bűntette miatt indult eljárás.

További rendőrségi hírek:

Nagykörűben délután történt lopásban kellett intézkedniük a rendőröknek szerdán. Ismeretlen tettes az utcán nyitott állapotban álló autóból ellopott egy táskát, benne személyes iratokkal, és 160.000 forinttal, majd a táskát pénz nélkül a sértett lakása előtti hagyta. A rendőrök rövid idő alatt nyomára bukkantak a tolvajnak, aki mint kiderült, szintén a település lakója. A férfit igazoltatták, majd ruházatának átvizsgálása során zsebében megtalálták kevés híján az ellopott pénzt. A 62 éves férfit előállították, ellen eljárás indult.

Jászberényben, egy utcán parkoló személyautó ablakát törte be ismeretlen tettes szerdán délután. Az elkövető a megrongált autóból azután magával vitt az első ülésről egy hátizsákot a benne lévő személyes tárgyakkal együtt. Az ismeretlen tettes lopással és rongálással összesen 43.000 forint kárt okozott az autó tulajdonosának.

Az egyik kisújszállási középiskolában szerdán délelőtt egy ott tanuló diák összeszólalkozott nevelőjével. A 15 éves tanuló a vita hevében hozzávágta tanárához az iskola táskáját úgy, hogy a férfi ettől könnyebb sérülést szenvedett az arcán. Az agresszív fiú ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.            

Egy társaságot több, mint 400.000 forint kár érte szerdán. Ismeretlen tettes ugyanis a Karcag külterületén lévő mezőgazdasági földről ellopta a tulajdonukat képező két öntöző berendezésről a villanymotorokat.

Ismeretlen tettes lopott meg egy idős, kunmadarasi lakost szerdán. Az elkövető bement a 82 éves sértett udvarába, és a ház nyitott ajtaján át besurranva a konyhában lévő hűtőládából 15 kg húst zsákmányolt. A sértett kára 17.000 forint.

Haltolvajra csaptak le a túrkevei rendőrök szerdán. A járőröknek gyanús lett a kerékpárján zsákot toló férfi. Igazoltatták, ennek során derült ki, hogy a zsákban 65 kg hal van, amely bűncselekményből származik. Előállítását követően a helybeli férfi elmondta, hogy a Berettyó partján álló haltárolóból lopta társával együtt a több, mint 30.000 forint értékű kopoltyúst, melyet a rendőrök lefoglaltak tőle.   

Szerdán, kora este tett bejelentést egy jászberényi lakos a rendőrségre. Mint mondta, édesapjával összeszólalkoztak lakóházukban, melynek során az apa ököllel többször arcon ütötte a 22 éves fiatalembert, aki ennek során 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az apának súlyos testi sértés miatt kell felelnie, de a rendőrség elrendelte ideiglenes megelőző távoltartását is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléses közúti közlekedési baleset történt.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget