Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Ötven új munkahelyet teremt a Rosenberger Jászárokszálláson

2011.12.13 12:04. - Lakatos Éva

A Rosenberger Magyarország Elektronikai Kft. ötven új munkahelyet teremt Jászárokszálláson azzal, hogy forgácsoló részleget alakít ki – közölte Lukácsné Ivanics Zsuzsanna, a cég személyügyekért felelős munkatársa hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

 

Az összességében 740 millió forintból megvalósuló projekt során nagy értékű CNC esztergagépekkel, szálanyag-tárolókkal és egy konténerállomással, illetve teljes kompresszorállomással bővül a vállalkozás – tájékoztatott. Jelezte: az 50 új dolgozó felvételére lehetőséget biztosító beruházást az Új Széchenyi Terv keretében 194 millió forintos pályázati támogatással segíti az Európai Unió és a Magyar Állam.
    A személyügyi felelős közölte: az újabb fejlesztésre a vállalat piaci pozícióinak és versenyképességének megőrzése érdekében van szükség. A német tulajdonú társaság csúcsminőségű nagyfrekvenciás csatlakozókat és konfekcionált kábeleket gyárt különböző európai és az amerikai megrendelők – telekommunikációs, autóipari, hadiipari, valamint gyógyászati cégek – számára. A jászárokszállási ipari parkban készülő termékek felhasználása rendkívül széles körű a nyomtatott áramköröktől kezdve egészen a mobil átjátszó antennákig – tette hozzá. 
    A cégnél legutóbb 2011 februárjában adtak át egy másik jelentős, saját erőből, külső források igénybevétele nélkül megvalósult nagyberuházást, amelynek eredményeként a kft. mintegy 3,5 millió euróból duplájára növelte gyártó- és raktárkapacitását. A vállalkozás alkalmazottainak száma a bővítéssel párhuzamosan 2010  tavaszától az idei év hasonló időszakáig 550-ről 1300-re emelkedett, 2011 végéig pedig várhatóan eléri az 1600-at.
    A Rosenberger Kft. - foglalkoztatottainak számát tekintve - pillanatnyilag messze a legjelentősebb cég Jászárokszálláson. A társaság éves nettó árbevétele – kizárólag a helyben hozzáadott értéket figyelembe véve – mintegy 3,5 milliárd forint. A kapacitás-, illetve létszámbővítéstől idén a termelés 45-50 százalékos, míg a nettó árbevétel 1,5 milliárd forintos növekedését várják.

Forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget