Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

„A jó arab a halott arab”

2011.12.14 09:42. - Lakatos Éva

Vandálok támadtak szerdára virradóra egy elhagyott mecsetre Nyugat-Jeruzsálem központjában, a szent város izraeli részében – jelentette az AFP francia hírügynökség fotósa a helyszínről.


Ismeretlenek arabellenes – „A jó arab a halott arab” – és muzulmánellenes falfirkákat mázoltak az épület külső falaira, és megpróbáltak felgyújtani egy szomszédos lakóházat. A „fizetendő ár” szavakat szintén a falra firkálták. 


A jobboldali radikális és szélsőséges telepesek rendszeres megtorló politikát folytatnak, a „fizetendő árért”, azaz palesztin célpontokat támadnak meg, valahányszor az izraeli hatóságok a szerintük a telepbővítést ellenzőnek ítélt intézkedést hoznak. Ciszjordániában – és az utóbbi időben Izraelben is – több mecset volt hasonló támadások célpontja az elmúlt két évben. A rendőrség megerősítette az incidens hírét és vizsgálatot indított. 

Az újabb támadást a szélsőséges telepesek és a szélsőjobboldali körök tevékenységének élénkülése légkörében követték el. Keddre virradó éjjel mintegy ötven zsidó telepes támadt rá az izraeli hadsereg egyik észak-ciszjordániai támaszpontjára: ez volt a hadsereg ellen elkövetett eddigi legsúlyosabb provokáció.

Forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget