Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Tokaji aszúval koccintottak a Nobel-békedíjasok

2011.12.22 11:02. - Lakatos Éva

A Royal Tokaji Pincészet 2007-es ötputtonyos aszújával koccintottak a Nobel-békedíj átadáson a kitüntettek. A magyar borkülönlegességet két francia és két spanyol bor mellett szolgálták fel az oslói fogadáson.


 

Az igazságtalanság, a diktatúra, illetve a nemi erőszak elleni küzdelméért tüntettek ki 2011-ben Nobel-békedíjjal három nőt, Ellen Johnson-Sirleaf libériai elnököt, honfitársát, a nőket a polgárháború ellen mozgósító Leymah Gboweet, valamint egy nőjogi és demokráciapárti aktivistát, a jemeni Tavakkul Karmant.

A norvég parlament Nobel-bizottsága az elismerést azzal indokolta, hogy mindhárom kitüntetett sok erőfeszítést tett háborús körülmények között a nők biztonságáért és a béke megteremtésért.

A békedíjjal Ellen Johnson-Sirleaf libériai elnököt és honfitársát, a nőket a polgárháború ellen mozgósító Leymah Gboweet, valamint a jemeni Tavakkul Karman nőjogi és demokráciapárti aktivistát tüntették ki az igazságtalanság, a diktatúra, illetve a nemi erőszak elleni küzdelmük elismerésképp.

A Royal Tokaji Pincészet sikere nagy előrelépést hozhat a magyar borok külföldi ismertségének növelésében. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) célja, hogy a kiváló minőségű magyar borok elfoglalják megérdemelt helyüket a világ élvonalában. A tárca ezért egymilliárd forintos pályázattal is támogatta a borászatokat, akik a technológiai fejlesztéseikhez kérhettek forrást december 16-ig. Az összeg a vállalkozások teljesítményének javítását szolgálja –olvasható a VM közleményében.

Forrás: 168 óraHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget