Ma 2020. 8. 7, péntek, Ibolya napja van.

Felosztották az országot: rosszul járt Szolnok megye

2012.01.02 09:58. - Lakatos Éva

Több hónapos halogatás után kiderült: melyik egészségszervezési nagytérséghez tartoznak majd az egyes települések. A fővárost három részre „szabdalták”, és bár erősen tiltakoztak, nem jártak jobban a Szolnok megyeiek sem.

Hirdetés

 

Nyolc nagytérséget hoztak létre, a nyugat-közép-magyarországihoz tartozik tartozik a főváros I., II., XI., XII., valamint XXII. kerülete, Fejér megye egésze, az esztergomi kistérség kivételével Komárom-Esztergom megye, Pest megyéből pedig a budaörsi és az érdi kistérség - írja a Medicalonline.hu.

A Nyugat-Dunántúl térséghez tartozik a teljes Győr-Moson-Sopron megye mellett Zala, Vas és Veszprém megye valamennyi települése, továbbá Somogyból a Csurgói kistérség négy települése: Inke, Porrog, Porrogszentkirály és Pogányszentpéter. Az észak-magyarországi nagytérséghez Borsod-Abaúj-Zemplén megye – a tokaji kistérség kivételével – valamint Hevesből a bélapátfalvai, az egri a füzesabonyi, a hevesi és a pétervásárai kistérségek tartoznak majd.

Észak-Közép-Magyarországhoz sorolták a főváros III., IV., VI., XIII., XV. és XVI. kerületét, Nógrád megyét, Hevesből a gyöngyösi és a hatvani kistérségeket, Pest megyéből az aszódi, a dunakeszi, a gödöllői, a Pilisvörösvári, a szentendrei, a szobi, a váci valamint a veresegyházi, Komárom-Esztergom megyéből pedig az esztergomi kistérséget. Az Észak-Alföldhöz tartozik Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a karcagi és a tiszafüredi, Borsod-Abaúj-Zemplénből a tokaji kistérség, és Békés szeghalmi kistérségéből pedig Bucsa.

A dél-közép-magyarországi területhet Budapest V., VII., VIII., IX., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXIII. kerületei mellett Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a jászberényi, a mezőtúri, a szolnoki és a törökszentmiklósi, Pest megyéből pedig a dabasi, a gyáli, a monori, a nagykátai, a ráckevei és a ceglédi kistérség – kivéve Nagykőröst – tartozik.

A Dél-Dunántúlhoz sorolták Baranya és Tolna megyét, valamint Somogy kivéve Inkét, Porrogot, Porrogszentkirályt és Pogányszentpétert, a dél-alföldi régióhoz pedig Bács-Kiskun és Csongrád megye, Békés – Bucsa kivételével –, valamint Pest megyéből Nagykőrös, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből pedig a Kunszentmártoni kistérség tartozik.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget