Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

II. János Pál pápa ereklyéi láthatók szombaton Jászapátin

2012.01.05 16:20. - Lakatos Éva

Boldog II. János Pál tiszteletére lengyel-magyar szentmisét tartanak január 7-én, szombaton a jászapáti római katolikus templomban; az önkormányzat és az egyházközség szervezésében ezen a napon közszemlére teszik a volt egyházfő személyes eszközeit, miseruháit.

Hirdetés

 

    A kiállítás előzménye, hogy Pócs János polgármester - aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője - a Jászapátival testvéri kapcsolatot ápoló lengyelországi Lancut vezetőivel meglátogatta a néhai egyházfő ereklyéit őrző kraczkowai templomot. Ekkor született az a megállapodás, hogy boldoggá avatott pápa személyes tárgyait - Magyarországon először - a jászsági településen bemutatják.
    A vendégek számára látható és megérinthető lesz többek között az a híres pápai kereszt, amelyet egy kómában lévő kislány édesapja faragott számára. Az egyházfő a kereszttel a kezében imádkozott a lány felépüléséért, és a beteg 8 nap múlva meggyógyult. Emellett megtekinthető a pápa imakönyve, reverendája, cipője, emlékérmei, zarándoklataikor kapott emléktárgyai és egy ereklyetartó az egyházfő hajával. 
    A magyar és lengyel papok által celebrált szentmise szombaton 16 órakor kezdődik, a kiállítás 11 és este 7 óra között tekinthető meg.

Forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget