Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Minden szolnokinak vallania kell

2012.01.06 09:02. - Lakatos Éva

Minden szolnoki lakos köteles kitöltve visszaküldeni az építményadóval kapcsolatos bevallási csomagot, annak ellenére, hogy rendelkezik- e 150nm2-nél nagyobb ingatlannal, garázzsal vagy üdülővel - mondta el Szalay Ferenc  csütörtöki évnyitó sajtótájékoztatóján. 


 

Idén már minden garázs és a nem lakásként használt üdülő után négyzetméterenként 200 forint építményadót kell a magánszemélyeknek fizetni. 2012-ben a 150 négyzetméternél nagyobb lakóingatlanok is már adókötelesek, mértéke viszont négyzetméterenként 100 forint. A múlt csütörtökön elfogadott rendelet értelmében mindenkinek általános bevallási kötelezettsége van, tehát azoknak is, akik korábban, üzleti célú ingatlanaik után már fizettek építményadót. Dr. Vargáné Bodor Katalin, a polgármesteri hivatal adóügyi osztályvezetője elmondta, hogy kiküldenek egy tájékoztatót és egy bevallási csomagot a nyilvántartásukban szereplő, építményadót fizetó adózóknak, illetve azoknak a magánszemélyeknek, akik gépjárműadót fizetnek. Így természetesen azok is kaphatnak nyomtatványt, akiknek nincs semmilyen adóköteles ingatlanuk, de a kitöltés ebben az esetben is kötelező. A bevallás alól viszont nem mentesít az sem, ha valaki nem kapott erről szóló értesítést. Ebben az esetben az űrlapok beszerezhetőek az adóügyi osztályon, a belvárosi ügyfélközpontban, vagy letölthetőek a város honlapjáról. Ha pedig egy építményadó-köteles ingatlannak több tulajdonosa, vagy valakinek több ilyen ingatlana van, akkor ennek megfelelő számú bevallást kell benyújtani. Természetesen a fizetendő építményadó összege megoszlik a tulajdonostársak között.

A bevallás dátuma: 2012. január 15. !

Amennyiben nincs autója, és nem kapta meg a bevallási csomagot, az alábbi linkre kattintva letöltheti a dokumentumokat http://www-3.szolnok.hu/pub/html/leolthetodokgazdigado_hu.html/$FILE/leolthetodokgazdigado_hu.htmlHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget