Ma 2020. 8. 13, csütörtök, Ipoly napja van.

A Jobbik EU-képviselőinek visszahívását követeli az IKSZ

2012.01.16 07:40. - Lakatos Éva

Haladéktalanul hívja vissza európai parlamenti képviselőit a Jobbik. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szerint a párt hazai képviselői a hétvégi zászlóégető akciójukkal primitív módon nyilvánítottak véleményt az unióról.


 

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Gaal Gergely elnökhelyettes kiemelte: az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) határozottan elítéli a Jobbik szombati, EU-zászlót elégető akcióját. Mint írták, az utóbbi időkben hazánkra nehezedő példátlan nemzetközi nyomást figyelembe véve rendkívül károsnak tartják, hogy egy- az Európai Parlamentben képviselettel rendelkező - magyarországi parlamenti párt képviselői ilyen "primitív módon nyilvánítanak véleményt egy nemzetközi szervezetről", amelynek Magyarország is tagja.

Az IKSZ állásfoglalásban azt írták: a jelenlegi, igen kiélezett helyzetben a szélsőséges párt a magyar emberek jövőjével játszik felelőtlen módon, hiszen most, amikor az egész világ Magyarországra figyel, mindenféle politikai megnyilvánulásnak felmérhetetlen jelentősége lehet a magyar gazdaság jövőjére nézve. Gátlástalan könnyelműségnek tartják, hogy egy ellenzéki párt a minden áron való feltűnéskeltés szándékával hozzájárul ahhoz, hogy hazánk szövetségesi pozícióját rombolja - fogalmaztak, hozzátéve: a Jobbik "primitív akciója minden kétséget eloszlat atekintetben, hogy az ellenzéki párt egy szélsőséges, a nyugati civilizációs normákat elfogadni képtelen botránypárt".

Forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget