Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Szalay Ferenc: Köszönet minden szolnokinak

2012.01.17 16:01. - Booster

Rendhagyó nyugdíjas találkozót rendeztek ma a Baross úti Civil Házban, Szalay Ferenc polgármester a szolnoki nyugdíjas klubok vezetőit tájékoztatta az országgyűlési képviselői munkájáról.


Szalay Ferenc a város idősügyi tanácsának elnökeként igyekszik szoros, bizalmon és megbecsülésen alapuló kapcsolatot kiépíteni a nyugdíjasokkal, fontosnak tartja bevonásukat a döntés előkészítésbe, és tájékoztatásukat a város ügyeivel kapcsolatban. A polgármester a mai alkalmon képviselői munkájáról beszélt a megjelenteknek, akik éltek a kérdésfeltevés lehetőségével is.  Városunk polgármesterétől első kézből tájékozódhattak a jelen lévők a kormány tevékenységéről, a törvénykezésről, és a megszületett törvények hatásáról.
 Szalay Ferenc elmondta: minden képviselőnek megvan a saját szakterülete. Mint elhangzott, a frakción belül elsősorban a sporttal, turisztikával és önkormányzattal kapcsolatos kérdésekben van szükség a tudására, ez utóbbi téren egyébként komoly átalakítások várhatók a jövőben. Ennek kapcsán elmondta: az önkormányzatok eladósodásának legfőbb oka, hogy a kötelezően ellátandó feladatokra nem állt rendelkezésre elegendő forrás, ezért az egyes települések a hiányzó összeget hitelfelvétellel, illetve kötvénykibocsátással próbálták előteremteni, ami azonban újabb hiányhoz vezetett. A készülő önkormányzati törvény alapján a megoldást egyes területek állami kézbe vételében látja a kormány, ez többek között az oktatást, a hatósági, illetve államigazgatási feladatokat érinti, de törekedni kell arra, hogy ez ne csökkentse a szolgáltatás színvonalát. Általánosságban elmondható, hogy az önkormányzatok feladatrendszere szűkül.
Országosan egyedülálló, hogy városvezető ennyire aktív részt vállaljon a nyugdíjasok életében."Az idős emberek bölcsessége nélkülözhetetlen, átéltek sok olyat, amit mi még nem," - mondta Szalay Ferenc. A polgármester beszélt a kormány eddigi tevékenységéről, céljairól. Értékelte a gazdasági folyamatokat és az elkövetkezendő terveket is vázolta. A párbeszéddé alakuló találkozón többek között elhangzott, hogy amennyiben az szükséges lesz, a város önkormányzata tovább bővíti az ingatlanadó körét a magánszemélyeknél és a cégeknél is, ellenben kommunális adó bevezetését nem tervezi. Ugyanígy felmerült a vállalkozók ingatlanadójának emelése, erről azonban csak februárban döntenek majd. A polgármester érintette az utóbbi idők egyik nagy vitáját kiváltó ingatlanadó kérdését is. Elismerte, hogy a kommunikáció, és az ügyintézés nem működött zökkenőmentesen, ugyanakkor a szolnoki lakosok hozzáállását, mely azt mutatja, tisztességes emberek élnek városunkban.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget