Ma 2020. 8. 9, , Emőd napja van.

Lecsúszik a magyar középosztály

2012.01.18 09:15. - Lakatos Éva

A nemzetközi sajtó kedden részletesen foglalkozott a magyarországi gazdasági és politikai helyzettel.


 

A Financial Times Deutschland üzleti lap Az EU rászámol a magyar kormányra címmel ismertette az EU-eljárás menetét, és megjegyezte: Brüsszelben már arról tanácskoznak, pontosan mit is kellene tennie a magyar kormánynak ahhoz, hogy megkezdődhessenek a tárgyalások a pénzügyi támogatásról.

A Berliner Zeitung német baloldali lap Az EU büntetőeljárást fontolgat Magyarország ellen címmel idézte Prőhle Gergely helyettes külügyi államtitkárt, aki elmondta: a kormány készen áll megvitatni a jogalkotás minden egyes bírált elemét, és adott esetben változtatásokat is végrehajt. Hozzátette: Európában sokan "szokatlannak érezhetik, hogy egy párt demokratikus úton kétharmados parlamenti többséget szerzett", a kormánypártnak azonban nem róható fel, ha él is a többségével – írja az MTI.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung német konzervatív lap Konrád György Bóvliország bóvlikormánnyal című írását közölte. Az író kifejtette: a Fidesz "állampárt, amely demokrácia nélküli pártállamot" épített fel. A szerző úgy vélte: Orbán Viktort "el kell távolítani hivatalából", és a 2014-es választásokig szakértői kormánynak kell vezetni az országot.

A Spiegel Online Orbán országa válságban - Lecsúszik a magyar középosztály címmel közölt cikket, amelyben a szerző úgy vélte, az országot sújtó gazdasági gondok miatt különösen a középréteg szenved, a felső tízezret azonban nemigen változtatta meg a válság. A cikkíró egy gazdasági elemzőt idézve kifejtette: Magyarország nem áll olyan rosszul, mint Görögország.

Forrás: 168 óraHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget