Ma 2020. 7. 12, , Izabella napja van.

Népszabadság: már a NATO-nak is tartozunk

2012.01.19 08:48. - Lakatos Éva

Összesen több mint öt és fél milliárd forinttal kell hozzájárulnia 2012-ben Magyarországnak a NATO költségvetéséhez, ugyanis a 2011-es fizetési kötelezettségek egy részének teljesítését át kellett ütemezni 2012-re - ismerteti a csütörtöki Népszabadság.


 

Az összeg közel egymilliárd forinttal több, mint amennyit az elmúlt években Magyarország betett a közös kasszába: 2020-ben 3,8 milliárd, 2011-ben pedig 3,6 milliárd forint volt a befizetése. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy Magyarország megemelt összeggel járulna hozzá idén a szövetség költségvetéséhez, hiszen a hozzájárulásokat mindig a tagállamok bruttó nemzeti jövedelemmutatója alapján határozzák meg.

A tavalyi és az idei évre tervezett összeg közötti különbség abból adódik, hogy a honvédelmi tárca a NATO-büdzséhez történő előirányzatból valamivel több mint egymilliárd forintot zárolt az elmúlt évben.

A fizetési problémákra vonatkozó kérdésre a Népszabadsággal azt közölte a honvédelmi tárca, hogy a NATO-tól megküldött 2011. évre vonatkozó "fizetési felszólítások teljes mértékben kiegyenlítésre kerültek", tekintettel arra, hogy a HM élt az egyes programok kapcsán felmerülő jóváírási lehetőségekkel.

Azt is hangsúlyozták, hogy a fizetési kötelezettségek késedelmes teljesítése nem jár pénzügyi vagy intézményi szankciókkal. Kijelentették: a 2012. évi NATO-kifizetések a tárca költségvetésében biztosítottak - olvasható a Népszabadságban.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget