Ma 2019. 4. 22, hétfő, Csilla napja van.

Megszűnik az államilag támogatott közgazdász-képzés Szolnokon

2012.01.24 09:02. - Lakatos Éva

 

A Szolnoki Főiskolán egyetlen közgazdász hallgató sem kap majd állami támogatást, miközben ők vannak a legtöbben.  Az államilag támogatott helyek csökkentése legsúlyosabban a kis, vidéki intézményeket érinti.


 

A hallgatói létszám csökkentése a Szolnoki Főiskolára nézve is kedvezőtlen változtatást jelent, de nem veszélyezteti az intézmény jövőjét. Az agrár- és műszaki szakokra negyven államilag támogatott és 25 részösztöndíjas hallgatót vehet fel a főiskola, mondta Dr. Túróczi Imre rektor.

  Az intézményben már az elmúlt években is megjelentek a költségtérítéses hallgatók, ezen a szakterületen jelentős visszaesésre nem számít a főiskola vezetője. Ezzel szemben azonban azt, hogy egyetlen közgazdász hallgató sem kap majd állami támogatást, kedvezőtlennek nevezte, hiszen a főiskolán a nagyobb arányt a közgazdász hallgatók teszik ki.

Az üzleti szakokon is jelentős számban voltak már korábban költségtérítéses hallgatók, így drámai csökkenésre itt sem számít a rektor, aki szerint az árversenyben kedvező pozícióból indul a Szolnoki Főiskola: kedvező ajánlatokat tud tenni egyrészt a tandíj vonatkozásában, másrészt pedig az alacsonyabb szolnoki megélhetési költségek is vonzóak lehetnek. 

Hasonlóan optimista a főiskola jövőjét illetően Szalay Ferenc polgármester is, aki elmondta, az elmúlt években növekedett az érdeklődés a Szolnoki Főiskola iránt, ezért úgy gondolja, nem lesz gondjuk a hallgatói létszám feltöltésével.

 

 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Irányár Megyei Hirdető 2019.04.17. 15.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget