Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

Csak két ponttal kapott ki a Szedeák Szolnokon

2012.01.30 09:58. - Lakatos Éva

Megszorította a bajnoki címvédőt a Naturtex-SZTE-Szedeák: Ivosevék csupán 90-88-ra kaptak ki Szolnokon, az Olaj otthonában.


Szolnoki Olaj–Naturtex-SZTE-Szedeák 90-88 (24-21, 23-15, 17-22, 26-30)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, 17. forduló. Szolnok, 1600 néző. Vezette: Valovics, Hegedűs, Pozsonyi.
Szolnok: TROTTER 14/3, Soós 3, HORVÁTH Á. 16/9, Nikolov 15/3, BÁDER 27. Csere: Fodor M. 7/6, Gay 3/3, Grebenár 2, Trepák 3/3. Vezetőedző: Pór Péter.
Szedeák: Drahos 4, LEVY 29, Kiss Zs. 2, IVOSEV 19, Dukics 4. Csere: LÁSZLÓ 12, Tanács 14/6, Nyilas 4. Vezetőedző: Fodor Péter.
Kipontozódott: Nikolov (36.), Soós (38.). A magyar bajnokság 17. fordulójában a Szolnoki Olaj KK együttese a Naturex-SZTE-Szedeák gárdáját fogadta. A Szolnokban ismét mezt öltött Trepák Zoltán és Brandon Gay, azonban Julien Mills kisebb sérülésre hivatkozva kihagyta a mérkőzést - írja a BB1.hu.
 
Mindkét csapat pontatlan dobásokkal indította a mérkőzést. A kosárcsendet Ivosev két büntetője törte meg, ezután pedig már mezőnyből is betaláltak a felek. Az első percek kapkodásából a hazaiak jöttek ki jobban, a negyed feléhez közeledve időkérésre is kényszerült a Szeged. Ez sem segített a vendégeken, hiszen az Olaj tíz pontot felülire növelte előnyét. Nem hagyta magát a Szedeák, a negyed végéhez közeledve felzárkóztak a vendéglátókra, akiken Grebenár harmadik személyi hibája sem segített. A hazaiak az utolsó percekben kénytelenek voltak betalálni a gyűrűbe. Nem is csoda hát, hogy a tíz pontos előny három pontosra olvadt, amihez ráadásul kellett Horváth dudaszós kettese is.
 
A második etap elején át is vette a vezetést a szegedi alakulat. Ellépni azonban nem tudtak, sőt a Szolnok vissza is vette a vezetést. Báder annak ellenére volt többször is eredményes, hogy rendkívül keményen próbálták őrizni. Fodor edző pedig ismét időt kért, mivel hat ponttal ellépett a piros-fekete gárda. A remekül játszó Horváth harmadik triplájával és Trepák hármasával újból tíz pont fölé növelte előnyét az Olaj. Ekkor mintha megtört volna a Szeged, több eladott labdájuk után is gyors szolnoki kosarak következtek.
 
A második félidő szolnoki részről Nikolov kosarakkal indult, azonban a Szeged nem hagyta, hogy az Olaj még nagyobbá növelje előnyét, sőt Levy kosaraival tudtak is némileg faragni a hátrányból. Nikolov hiába kezdte jól a harmadik negyedet, hamar le kellett cserélni, hiszen begyűjtötte negyedik faultját. Szolnoki oldalon Báder vitte a prímet a negyed hátralévő részében, nem csak pontokkal, de remek védekezéssel is segítette csapatát. A Szeged csapatában pedig továbbra is Levy dobta a pontokat. A szegedieknek sikerült némileg a felzárkózás, hiszen hat pont volt a különbség a két csapat között a harmadik tíz perc végén.
 
Az utolsó játékrészt is a szegediek kezdték harcosabban, akik ki is egyenlítettek, ezért Pór kért rögtön időt. Nem tudta azonban rendezni sorait az Olaj, így a vendégek át is vették a vezetést, amikor még öt és fél perc volt hátra a mérkőzésből. A Szedeák folyamatosan tudta tartani 1-2 pontos előnyét a büntetőknek köszönhetően, hiszen a vendéglátóknak nagyon hamar megvolt a csapatfaultjuk. 
 
Amikor nagyon kellett a hazaiaknak, Trotter lépett elő vezérré. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt még semmi sem dőlt el, hiszen csak egy ponttal vezetett a Szolnok. Hatalmas harc után Báder Marci dobhatott két büntetőt, amelyeket értékesített is. Hat másodperccel a vége előtt ugyan csak egy ponttal vezetett az Olaj, de Trotter dobhatott két büntetőt, melyből azonban csak egyet értékesített. A Szeged azonban nem bírt kosarat dobni a maradék hat másodpercben.
 
Nagy küzdés árán ugyan, de behúzta a meccset az esélyesebb hazai csapat. A kalaplengetést azonban a Szeged is megérdemli, hiszen nagyon megnehezítette a bajnokcsapat dolgát és egy végig nyílt meccsre kényszerítette az Olajt.
 

Fodor Péter: - Úgy gondolom, ezen a pélyán ilyen mérkőzést játszani dicséretes, győzelmi esélyünk volt, amivel azonban nem tudtunk élni. Olyan esélyeket szalasztottunk el, amiért megdolgoztunk. Ennek ellenére valamennyi játékosom dicséretet érdemel, további sok siker kívánok a Szolnoknak.

Forrás: delmagyar.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget