Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Elfogták a magyar turisták gyilkosait Etiópiában

2012.02.07 09:45. - Lakatos Éva

Az al-Kaidával is kapcsolatban lehetnek azok a terroristák, akiket öt turista, köztük két magyar meggyilkolásával gyanúsítanak Etiópiában. Nyolc embert fogtak el.


 

Elfogták az öt európai turista, köztük két magyar meggyilkolásával gyanúsított nyolc embert az etióp hatóságok - írja a Prensa Latina kubai hírügynökség.

A hivatalos közlemény nem szól arról, kik voltak az elkövetők, a hatóságok szerint azonban az al-Kaidával is kapcsolatba hozhatóak és további támadásokat terveztek. A hatóságok szerint további terroristákat akartak kiképezni. A terrorista sejtek az al-Shabab szomáliai csoporttal és más, al-Kaida-közeli szervezetekkel is kapcsolatban lehetnek.

A támadás után az etióp hatóságok az ellenséges Eritreát vádolták, melyet az eritreai kormány visszautasított. A gyilkosságokat az Afar Forradalmi Demokratikus Egységfront szervezet vállalta magára.

támadásban meghalt Fábián Tamás, a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék oktatója és Szabad Gábor bőrgyógyász, akik a Szegedi Tudományegyetem túráján vettek részt az Erte Ale vulkánnál.

Forrás: index.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget