Ma 2018. 9. 25, kedd, Eufrozina napja van.

Orbán évet értékelt: ˝Készek vagyunk küzdeni, ha kell, de megegyezni is az ország érdekében˝

2012.02.08 08:10. - Booster

Bennünk magyarokban működik egy fantasztikus hajtóerő - mondta a kormányfő. 

Képgalériával!


Évet értékelt Orbán Viktor - Összefoglaló

Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tizennegyedik alkalommal tartott országértékelést kedden Budapesten, a a Millenárison. A kormányfő szerint a 2011-es év megrendítő volt Európa számára. Orbán Viktor közlése szerint a 2010 májusában elkezdett munkában mérföldkőhöz érkeztek, vállalkozásuk első szakasza lezárult. Kiemelte: erős, független és szabad országot akarnak, amely biztonságos életet nyújt. A miniszterelnök szerint a középosztály védelme csak az arányos, egykulcsos adórendszerrel valósítható meg. Magunkra figyeljünk, a saját meggyőződésünket kövessük, és ne ijedjünk meg a váratlan nehézségektől - szólított fel országértékelésében a kormányfő.
 

 
 

Orbán Viktor országértékelő beszéde percről percre

16:17 - Orbán Viktor keddi évértékelő beszédében azt mondta, hogy jobbat érdemelnénk, ha azt nézzük, mennyit dolgozunk. Jobbat érdemelnénk, ha azt nézzük, hogy bár kétségkívül követtünk el hibákat a XX. században, de az ezek miatti veszteségeink messze meghaladják a hiba mértékét - értékelte.

"Így aztán bennünk magyarokban működik egy fantasztikus hajtóerő, ami egyszerűen abból fakad, hogy bántja igazságérzetünket mindaz, ami történt velünk. Bántja az igazságérzetünket, hogy oda jutottunk, ahol és ahogy most vagyunk" - mondta a kormányfő, aki szerint itt az ideje, hogy végre ne a dolgok után kullogjunk, hanem elébe vágjunk, ne törődjünk az értetlenséggel, az európaiak okoskodó aggodalmaskodásával.

Magunkra figyeljünk, a saját meggyőződésünket kövessük, és ne ijedjünk meg a váratlan nehézségektől - szólított fel a kormányfő, rámutatva: a sikeres jövő nem ajándék, nem nyeremény, hanem csakis megérdemelt győzelem lehet.

Beszédét úgy zárta: "hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!"
16:04 - Készek vagyunk küzdeni, ha kell, de megegyezni is az ország érdekében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök országértékelő beszédében kedden.

A kormányfő szerint aki Magyarország csődjéről beszél, aki azt mondja, az ország elbukik a megújulásért vívott küzdelemben, az nem tudja, mit beszél, nem ismeri az országot, nem ismeri a magyar embereket.

Orbán Viktor hangsúlyozta: mindig lesznek barátai Magyarországnak, akik meg- és felszólalnak mellettünk, mint például a litvánok és a lengyelek. "Éljen Litvánia, éljen Lengyelország!" - mondta, és szavait nagy taps fogadta.

16:02 - Orbán Viktor szerint azok kifogásolják az új alaptörvényt, akik itthon és külföldön Magyarország folyamatos eladósításában voltak érdekeltek, ebből húztak anyagi és politikai hasznot.

Keddi évértékelő beszédében a kormányfő kifejtette: a január elsejétől hatályos új alkotmány előírja az adósság csökkentését és a költségvetési egyensúly megőrzését, meggátolva, hogy felelőtlen kormányzatok újabb nemzedékek jövőjét dobják zálogba. "Ne legyünk naivak, valójában ez a bajuk az alaptörvénnyel" azoknak, akik az ország eladósításában voltak érdekeltek - fogalmazott, megjegyezve, "az adósság jó üzlet, ha az ember a bot megfelelő végén van".

A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, nincs, amiben elszántabb lenne, mint hogy felelősen gazdálkodjanak az ország pénzével. Ezzel kapcsolatban közölte: az ország az európai uniós tagsága óta először tudta 3 százalék alá vinni a költségvetési hiányt, ami azért is lényeges, mert 2,8 százalékos hiány alatt az államadósság már "automatikusan csökken".

15:59 - A miniszterelnök azt ígérte keddi országértékelő beszédében, hogy a nemzetközi tárgyalásokon is megvédi azt a kormányzati intézkedést, amely lehetővé tette, hogy azok a nők, akik negyven évet ledolgoztak, életkortól függetlenül elmehetnek nyugdíjba.

Orbán Viktor azt mondta, kísérletet tesznek arra, hogy a középosztály és nyugdíjasok érdekét is egyesítsék, ami nehéz, de egyáltalán nem lehetetlen. Kérte, hogy a nyugdíjasok támogassák a középosztályt munkához és tisztességes bérhez juttató gazdaságpolitikát, a középosztályt pedig arra kérte, tekintse természetes szövetségesének az öregségi nyugdíjba vonult idős embereket.

Ma már egyetlen nyugdíjasnak sem kell félnie, hogy nyugdíjának értéke továbbzsugorodik és a rezsiköltségek sem nőhetnek nagyobb mértékben, mint ahogyan a nyugdíjakat emelik. Betartották azt a vállalást is, hogy azok a nők, akik negyven évet ledolgoztak, életkortól függetlenül elmehetnek nyugdíjba - mondta.

"Ezt a sikert a nemzetközi tárgyalásokon is meg fogom védeni" - ígérte a kormányfő, aki beszédében kiállt a társasági adó csökkentése mellett is.Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet mond. Fotó: MTI (galéria)

15:48 - A középosztály védelme csak az arányos, egykulcsos adórendszerrel valósítható meg a miniszterelnök szerint.

Orbán Viktor keddi évértékelőjében azt mondta: aki azt hiszi, hogy a magasabb adókulcs a gazdagokat adóztatja, az aligha ismeri a magyar valóságot. A gazdagok ugyanis - érvelt - mindig megtalálják a módját, hogy kivonják magukat az adó alól, és azt valójában végül mindig a középosztállyal fizettetik meg. Ezért a középosztály védelme csak az arányos, egykulcsos adórendszerrel valósítható meg - közölte a kormányfő.

Kitért arra is, hogy az új adórendszerre csak 2013-ra "tudunk teljes fordulatszámmal átállni". Ha ez megtörténik, a szerényebb jövedelműek zsebében is több marad majd - ígérte a kormányfő a Millenárison zajló rendezvényen.

15:46 - A miniszterelnök szerint az államadósság csökkentése nélkül Magyarország ma ott tartana, ahol Görögország: elveszítette volna a függetlenségét.

Orbán Viktor a budapesti Millenárison kedden tartott évértékelő beszédében elmondta: az államadósságot sikerült csökkenteni, még ha a tisztánlátást zavarja is a forint árfolyamának ingadozása. Hozzátette ugyanakkor, az ország a magas államadósság miatt továbbra sem érezheti teljes biztonságban a függetlenségét.

A kormányfő a devizahitelek kedvezményes végtörlesztéséről szólva közölte: 160 ezer ember szabadult ki a devizaadósságból, a többiek terhe pedig a bankszövetséggel kötött megállapodás eredményeként válik elviselhetővé.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy máig a Széll Kálmán-tervben foglalt intézkedések 83 százaléka teljesült.Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik hagyományos évértékelő beszédére. Fotó: MTI (galéria)

15:45 - Orbán Viktor közlése szerint a 2010 májusában elkezdett munkában mérföldkőhöz érkeztek, vállalkozásuk első szakasza lezárult.

Magyarország új alapokon áll, ez visszavonhatatlan tény - fogalmazott keddi évértékelő beszédében a miniszterelnök.

Kijelentette: jöjjön bárhonnan, mindenkivel együttműködik, aki segít vagy legalább nem gátolja, hogy elérjék a célt, az erős Magyarországot, de a legkeményebben harcolni fog minden olyan politikával és törekvéssel szemben, ami vissza akarja hozni azt a rendszert és azokat a módszereket, amelyek legyengítették és válságba sodorták az országot.

Nem volt élete legelegánsabb lépése - mondta -, ahogy ellentmondást nem tűrően kivetették a bankadót, a válságadót, majd a végtörlesztést.

Ez aligha kerül be a politika szépészeti tankönyveibe. Nem volt azonban vesztegetni való időnk, az ország talpon maradása érdekében meg kellett tenni - jelentette ki Orbán Viktor.

Kiemelte: erős, független és szabad országot akarnak, amely biztonságos életet nyújt.

15:37 - A miniszterelnök szerint a szocialista kormányok "mindent eltüntettek, ami sűrűbb a levegőnél", és amikor jött a pénzügyi válság első hulláma, nem volt mihez nyúlni.

Orbán Viktor keddi, 14. évértékelő beszédében azt mondta, ha most akkora lenne Magyarország adósságállománya, mint 2002-ben, akkor "mi adnánk kölcsönt a Nemzetközi Valutaalapnak", és azon kellene vitatkozni, hány új kórház és gyár épüljön. A szocialisták azonban visszanyomták az országot egy "adósságketrecbe", ezt pedig nehéz lesz megbocsátani - tette hozzá.

Az MSZP-s kormányok mindent eltüntettek, ami sűrűbb a levegőnél - fogalmazott a kormányfő, hozzáfűzve, hogy ilyen előzmények után az alapos elszámoltatás a legkevesebb, amit elvárhatnak az emberek a jelenlegi kabinettől.

15:33 - Orbán Viktor szerint a zátonyra futott olasz tengerjáró hajó kapitányához hasonlóan viselkedtek azok, akik nyolc év alatt zátonyra futtatták Magyarországot: elsőként hagyták el a fedélzetet, és nem érdekelte őket, mi lesz az emberekkel.

A miniszterelnök évértékelő beszéden kedden a budapesti Millenárison azt is mondta: a kormányváltáskor tudták, hogy nyolc év hibáit és mulasztásait nem lehet majd néhány hónap alatt jóvá tenni.


A kormányfő a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontár és Devecser újjáépítését, az ott élők eltökéltségét állította példaként mindenki elé. Mint mondta, ezek az emberek többet szenvedtek, mint az euróválság áldozatai, de képesek voltak újrakezdeni.

"Félni csak a félelemtől kell, ha legyőztük a félelmünket, szabad az út" - jelentette ki Orbán Viktor.


15:32 - 2011-es év megrendítő volt Európa számára - mondta Orbán Viktor kedden a Millenárison országértékelő beszédében.

A kormányfő szerint egy évvel ezelőtt is tudták, a 2011-es év izgalmas lesz, de azt kevesen gondolták, mi minden vár ránk. Tisztán látszott, az uniós elnökség kezdete előtt is, hogy Európa a kommunizmus bukása utáni legnehezebb éve elé néz; az események minden előrejelzést felülmúltak - fogalmazott.

A miniszterelnök kifejtette: az unióban 13 kormány bukott meg, és a szomszédaink közül is 4 országban kényszerült távozni a kormányzat, korábban stabilnak látszó országokban törtek ki zavargások.

Olyan veszélyek tűntek fel az európai horizonton, mint számos euróövezeti ország fizetésképtelensége, és már nem tartoznak a politikai sci-fi világába a közös valuta bedőléséről, az unió megroppanásáról, vagy széteséséről szóló találgatások - folytatta Orbán Viktor, hozzátéve: a mai napig reális veszély, hogy a gazdasági folyamatok Európában a visszaesés, zsugorodás, a recesszió irányába fordulnak.


15:22 - A januári Békemenet résztvevőinek mondott köszönettel kezdte Orbán Viktor 14. évértékelő beszédét kedden Budapesten, a Millenárison.

A miniszterelnök közölte: köszönetet mond azoknak, akik a Magyarországra "zúduló méltánytalan pergőtűz" közepette is kiálltak az ország mellett. Megjegyezte ugyanakkor, tudja, hogy a közérdek porondja nem a balett-táncosok világa.Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelője előtt a budapesti Millenárison. Fotó: MTI (galéria)


Balog: új kezdeteket várunk

Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökének beszédével kezdődött kedden délután a szervezet budapesti rendezvénye, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondja el hagyományos évértékelő beszédét.

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár arról beszélt, nem várják, hogy új életünk legyen 2012-től, de új kezdeteket mindenképpen várnak, hogy Magyarországon jobb legyen az élet.

Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tizennegyedik alkalommal tart országértékelést. A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit.

A budai Millenáris Park Teátrumában felállított szónoki pulpituson a Magyarország megújul szlogen olvasható, ugyanúgy, mint tavaly. Ugyanez a felirat látható a szónoki emelvény mögött is, ahová nemzeti lobogókat állítottak fel. A teremben a drapériára reflektorokkal a magyar zászló színeit vetítették ki.

MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget