Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

A Kormányhivatal tájékoztatója az érettségiről és felvételikről

2012.02.09 14:25. - Lakatos Éva

 Jász- Nagykun –Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának közleményében minden fontos dátumot, és az érettségi, felvételi eljárások pontos menetét is megtalálhatod!

 


 

A 2011/12-es tanév május-júniusi érettségi vizsgáira való jelentkezés határideje 2012. február 15. A középiskolák nappali tagozatára járó diákoknak a vizsgát az intézményük szervezi, amely ingyenes. Azok számára, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal már nem rendelkeznek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal működtet érettségi vizsgabizottságot és szervez vizsgát. Nekik az Oktatási Hivatal honlapján – www.oh.gov.hu – található jelentkezési lapot kell kitöltve, aláírással ellátva, a szükséges mellékletekkel együtt ajánlott postai küldeményben vagy személyesen eljuttatni a fent megjelölt határidőre a Kormányhivatal Oktatási Főosztályára. A vizsgatárgyanként változó mértékű vizsgadíj befizetéséhez ezek a jelentkezők ugyanitt kérhetnek csekket, de banki átutalással is befizethetik az összeget az Oktatási Hivatal számlaszámára. A befizetést igazoló eredeti feladóvevényt vagy a bank által igazolt átutalási megbízást a jelentkezési laphoz szintén csatolni kell.

Az egyes tárgyakból az írásbeli vizsgákat közép- és emelt szinten azonos időpontban 2012. május 4. és 25. között szervezik – az Oktatási Hivatal honlapján ezekről már most lehet tájékozódni. Az emelt szintű szóbeli vizsgák 2012. június 7 és 13. között, a középszintű szóbeli vizsgák pedig 2012. június 18. és 29. között zajlanak.

A középiskolába jelentkező tanulóik jelentkezési lapját és adatlapját- formai és tartalmi ellenőrzés után -  az általános iskolák 2012. február 17-ig továbbítják: az előbbit a középiskolákba, az utóbbit a győri Felvételi Központba. Azok a diákok, akik olyan középiskolába jelentkeznek, ahol a központi írásbeli vizsgán való részvétel felvételi követelmény, a múlt hónapban már kitöltötték az országosan egységes, kompetencia alapú matematika és magyar nyelvi feladatlapokat. Eredményükről a vizsgát szervező iskola 2012. február 9-ig közvetlenül tájékoztatja őket, így teljesítményük ismeretében a jelentkezés előtt van módjuk mérlegelni, mely intézményeket jelöljék meg. Az, hogy a tanuló mely és hány iskolába jelentkezik, az ő és szülei közös döntése.  Amely iskola szóbeli meghallgatást is tart, 2012. február 20 és március 9. között szervezheti meg azt.

Az ideiglenes felvételi jegyzéket 2012. március 13-ig kell nyilvánosságra hozni. A tanulóknak ekkor, március 14. és 19. között még van lehetőségük arra, hogy az általános iskolában módosító tanulói adatlapot töltsenek ki, megváltoztatva a tanulmányi területek eredeti sorrendjét, vagy új tanulmányi területet megjelölve. Új iskola megjelölésére azonban ekkor már nincs mód. 2012. április 25-ig minden tanuló írásbeli értesítést kap a felvételről vagy elutasításról az általa megjelölt középiskoláktól. A jogorvoslati eljárásnak- melyet a szülő a felvételt elutasító iskola fenntartójánál kezdeményezhet-  2012. június 1-ig be kell fejeződnie

Ugyancsak fontos információ, hogy 2012. május 2-án veszi kezdetét a rendkívüli felvételi eljárás azon iskolákban, ahol a felvettek alacsony száma ezt indokolja. A rendkívüli felvételi eljárás során a továbbtanulás intézése már egyénileg, az intézménnyel közvetlenül egyeztetve történik. 

A felsőoktatási intézményekben továbbtanulni szándékozók számára a jelentkezés meghosszabbított határideje 2012. február 24. éjfél. A jelentkezés történhet a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóhoz mellékelt lapon vagy e-felvételi útján, a www.felvi.hu oldalon keresztül. Jelentkezési lapot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályán is kérhetnek a felvételizők.

Mivel a felsőoktatás területén az utóbbi hetekben több fontos változás is volt, fontos, hogy a diákok és a szülők a jelentkezés leadása előtt a www.felvi.hu, a www.oh.gov.hu és a www.kormany.hu honlapokon, valamint a választott intézményeknél körültekintően tájékozódjanak a lehetőségekrőlHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget