Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Hiába a segítség, megfagyott egy férfi Szolnokon

2012.02.10 10:49. - Lakatos Éva

Szolnok megye rendőrei, a különböző társszervek, szervezetek és magánszemélyek összefogva, egy emberként küzdenek a hideg veszélyei ellen. Számos esetben csak közbenjárásuknak köszönhető, hogy nem történik tragédia, ennek ellenére mégis kérik a lakosság kiemelt odafigyelését, hisz az összefogás ellenére is követelt halálos áldozatot a hideg városunkban.


 

 Küzdenek, hogy ne legyen több áldozata a zord, fagyos időnek. A járőrök, a körzeti megbízottak felvilágosítják az utcára szorult személyeket a melegedők, hajléktalan szállók hol létéről, ha indokolt, gondoskodnak mentővel történő elszállításukról. Az elmúlt napokban számos esetben kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk.

- Az elmúlt napon 12:30 órakor a Szolnok, Jubileumi tér 5. sz. előtt a járőrök a földön fekve találtak egy erősen ittas személyt, akihez azonnal mentőt hívtak.

A kora esti órákban Tiszaföldváron az egyik utcában egy földön ülő ittas személyhez hívták a mentők segítségét.

Sajnos a sok segítségnyújtás és odafigyelés ellenére mégis új áldozata lett a télnek.

Február 10-én reggel 09 órakor egy kutyát sétáltató személy talált rá egy hajléktalan férfira Szolnokon, a Zagyván átívelő gyaloghíd alatt. Az 55 éves férfi halálát az elsődleges adatok alapján kihűlés okozta.

A hajléktalanok különösen kiszolgáltatottak az időjárás körülményeinek, éppen ezért a szolgálatban lévő rendőri állomány a polgárőrség segítségével kiemelt figyelmet fordítanak rájuk.

Kérjük az állampolgárok segítségét is, hogy amennyiben utcán fekvő, vagy ülő személyt látnak, ne menjenek el mellette szó nélkül, (hiszen lehet, hogy az illető rosszul van, vagy esetleg erősen ittas, ebben az esetben is a gyors segítség életet menthet) hívják a rendőrséget a 107-es, a mentőket a 104-es hívószámon vagy tárcsázzák a 112-es segélyhívót.

Szakemberek szerint ilyen hidegben az ember akár 5 perc alatt is kihűlés áldozata lehet, ezért különösen indokolt, hogy odafigyeljünk embertársainkra.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget