Ma 2020. 7. 11, szombat, Nóra, Lili napja van.

Napi: uniós feketelistára került Magyarország

2012.02.14 09:18. - Lakatos Éva

Magyarország is szerepel azon uniós országok között, amelyekben az Európai Bizottság szerint a legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly és ezért a lehető legsürgősebben be kell avatkozni a helyzet rendezése érdekében - írja a keddi Napi Gazdaság.


 

Az Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos által szerdán az Európai Parlamentben ismertetendő listán Magyarországon kívül Ciprust, Olaszországot és Spanyolországot sorolják a legrosszabb helyzetben levők közé. Az uniós szakértők tíz indikátor alapján értékelik az egyes országok makrogazdasági állapotát a decemberi EU-csúcson elfogadott monitoring rendszerben.

Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

A feketelistára került négyes mellett öt országot sorolt az EB a megfigyelés alá vonandók közé, ezek: Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Szlovénia és Bulgária. Dánia, Finnország és Svédország esetében még felfüggesztették annak eldöntését, hogy milyen eljárást indítsanak. Azokat az országokat, amelyeknél már zajlik valamilyen uniós mentőakció - Görögország, Írország, Portugália, Románia - nem vették figyelembe a mostani vizsgálódásoknál.

A jelentés az uniós pénzügyminiszterek jövő heti ülése elé kerül, és az európai szemeszter gyakorlata szerint az első félévben kell kidolgozni és elfogadni azokat a javaslatokat, amelyeket a feketelistás országoknak jövőre be kell vezetniük - emlékeztet az olasz napilap a Napi Gazdaság szerint.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget