Ma 2020. 10. 1, csütörtök, Malvin napja van.

Tizennégy év fegyházat kapott a cibakházi fegyveres bankrabló

2012.02.15 08:52. - Lakatos Éva

Tizennégy év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte  a Szolnoki Törvényszék kedden a tiszaföldvári Burzi Róbertet, aki közel fél év alatt két takarékszövetkezetet rabolt ki fegyverrel Cibakházán.        


 

 A 37 éves büntetlen előéletű, korábban folyamatosan dolgozó férfi 2010-ben már bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmi munkákból igyekezett eltartani magát. A rablást anyagi gondjainak enyhítésére határozta el. 
    Az első bűncselekményt 2010. november 29-én követte el az egyik takarékszövetkezet cibakházi kirendeltsége ellen, amelyhez - vallomása szerint - kölcsönkért kisteherautót és öltözéket használt. Az arcát kivágott símaszkkal eltakaró rabló egy harminc centiméter hosszúságú tőrkéssel megfenyegette az ügyintézőket, akik közül az egyiknek megparancsolta, hogy feküdjön a földre. Ezt látva a pénztáros a Burzi kezében tartott hátizsákba pakolta az összes pénzt, 5,2 millió forintot, majd az elkövető gyorsan távozott. 
    A vádlott cselekményét még az első tárgyaláson beismerte, és arról beszélt: a rablást olyan stresszes állapotban követte el, hogy minden mozzanatra nem emlékszik vissza. Az erőszakkal szerzett milliókat 2-3 hónap alatt az utolsó forintig elköltötte. 
    Miután a pénz elfogyott, anyagi helyzetének javítására ismét a rablást választotta. Másodszor - 2011. április 22-én - egy másik takarékszövetkezeti kirendeltséget szemelt ki magának a településen. Ezúttal kés helyett gáz-riasztópisztolyt vitt magával, amelyet az alkalmazottakra fogott. Ez nem maradt hatástalan, követelésére a hátizsákjába 322 ezer forint tettek. Az elvitt pénzt azonban már nem tudta elkölteni, nagy része megkerült, mert a rendőrök rövid időn belül elfogták.   
    A Jenővári Éva vezette tanács ítéletét az ügyész elfogadta, a vádlott enyhítésért fellebbezett, így a határozat nem jogerős.
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.30. (38.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget