Ma 2018. 6. 23, szombat, Zoltán napja van.

Szolnokon kezdődött a NAT konferenciasorozat

2012.02.16 08:53. - Lakatos Éva

Konferenciasorozat kezdődött az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) szervezésében. A tanácskozásokon az új nemzeti alaptantervvel (nat) harmonizáló kerettantervekkel kapcsolatos kutatásokról, az új szabályozás tartalmi és szerkezeti elemeiről adnak tájékoztatást a szakemberek.


 

 Az oktatási államtitkárság közleménye szerint a rendezvénysorozat célja, hogy az intézményvezetők, a pedagógusok megismerjék az alaptanterv tervezetét, felkészüljenek a változásokra, és feltehessék kérdéseiket, elmondhassák javaslataikat.
    A fórumsorozat része annak a társadalmi egyeztetésnek, amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkárságának háttérintézménye, az OFI indított el a nemzeti alaptanterv közzétételével. 
    A konferenciákon Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, Kaposi József, az OFI főigazgatója és Dobos Krisztina, a Fasori Evangélikus Gimnázium igazgatóhelyettese tart előadást. Ezt követően a résztvevők szekciókban vitatják meg a műveltségterületeket érintő változásokat, a készülő kerettanterveket.
    A konferenciasorozat szerdán Szolnokon kezdődött, csütörtökön Budapesten tartanak tanácskozást. A program az Új Széchenyi Terv támogatásával valósul meg.
    Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár február 3-án Debrecenben jelentette be, hogy az új natról egy hónapon át társadalmi vitát folytatnak.
    A kormány várhatóan márciusban tárgyalhatja az új nemzeti alaptantervről szóló előterjesztést, amely a többi között tartalmazza az erkölcstan oktatását, a hazafias és a családi életre nevelést is. Az új alaptanterv kitér továbbá az önkéntességre, a környezettudatosságra, a pályaorientációra, a gazdasági és pénzügyi nevelésre.
A rendezvény sajtótájékoztatóján az oktatásért felelős államtitkár elmondta: a nemzeti alaptanterv kétarcú dokumentum: van egy oktatáspolitikai oldala, melyben az állam igénye valósul meg, és egy pedagógiai vetülete, mely az iskola mindennapi életére kíván befolyást gyakorolni. A legfőbb cél az, hogy azok a módosítások, melyeket a NAT-on hajtottak végre az elmúlt években változtatásra kerüljenek, hiszen konkrétumokat már nem nagyon tartalmaz a dokumentum. A tartalmi elemekkel való kibővítéssel kívánják bizosítani a nemzedékek közötti párbeszédet. - mondta el Hoffmann Rózsa. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget