Ma 2020. 10. 1, csütörtök, Malvin napja van.

Szinte eltűntek a nyerőgépek a játékadó miatt

2012.02.24 08:36. - Lakatos Éva

November eleje óta a nyerőautomaták száma ötödére csökkent az ötszörösére emelt játékadó miatt - olvasható a Világgazdaság pénteki számában.


 

A lapnak Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) elnöke azt mondta, hogy 2011 harmadik negyedévének végén még több mint 22 ezer automata működött, januárban alig több mint hatezret regisztrált a hatóság, március elejére viszont a szám már négyezerre csökken. 

Az elnök szólt arról is, hogy a pénznyerő ágazatban működő vállalkozások körében nagy a bizonytalanság, mert még mindig nem hozták nyilvánosságra a szerencsejáték törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendeletet. Schreiber István a Világgazdaságban úgy fogalmazott: "akik szüneteltetésre kényszerültek azért aggódnak, hogy mikor tudnak újra üzemeltetni, akik néhány géppel a piacon maradtak, azok azért aggódnak, hogy meddig tudják még a veszteségeiket finanszírozni". 

Az elmúlt évben az adóhivatal játékadó-számlájára 62,465 milliárd forint folyt be, valamivel kevesebb a 2010. évi 62,689 milliárd forintnál - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Világgazdaságot. A lap azt írja, hogy az idei első adatokat csak márciusban hozza nyilvánosságra a NAV, de valószínűsíthető, hogy a nyerőautomaták drasztikus csökkenése miatt az adóemelés végül adóbevétel-kiesést okoz majd. 

A Világgazdaság a Szerencsejáték Zrt.-től (SZRT) kapott tájékoztatást közli: az SZRT hamarosan elindítja a megújult online sportfogatási oldalát, ami 2-3 éven belül akár évi több tízmilliárd forintos forgalmat hozhat.

Forrás: hvg.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.30. (38.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget