Ma 2020. 2. 21, péntek, Eleonóra napja van.

Napi: buszokra cserélhetik a vonatokat a vasúti cégek

2012.02.27 10:07. - Lakatos Éva

Több új rendelkezést tartalmaz a személyszállításról szóló törvény parlamenti honlapra felkerült tervezete - írja a Napi Gazdaság. Újdonság például az "igényvezérelt személyszállítási szolgáltatás", amelyet ritkábban lakott területeken vezetnének be. Ez azt jelentené, hogy ahol kevesen élnek, ott nem menetrendszerűen közlekednének a járatok, hanem az igények szerint.


 

Az igényvezérelt személyszállítást autóval és busszal végezhetnék gazdálkodó szervezetek vagy természetes személyek - írta a Napi Gazdaság. A tervezet szerint e megoldás hétvégi és munkaszüneti napokon működhetne, de arra is lehetne használni, hogy a menetrend szerinti járatokhoz szállítsák az utasokat.
 
A tervezet emellett a lap szerint azt is kimondja, hogy a vasúti személyszállító közlekedési szolgáltató egyes vonalakon a vasúti jármű helyett közúti járművet is használhat - ha ez a vasúti cégnek megtakarítást hoz, illetve a szolgáltatást igénybe vevők számára nem okoz kedvezőtlenebb feltételeket. Ez a Napi Gazdaság szerint praktikusan azt jelenti, hogy amennyiben egyes szakaszokon nem kifizetődő vonatot közlekedtetni, a cégek indíthatnak buszokat is.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget