Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Itt a tavasz: megkezdődtek a tavaszi munkálatok Szolnokon

2012.03.01 12:00. - Lakatos Éva

Ellenőrzik a játszótereket, és megkezdték a hótakaró alatt megbúvó szemét eltakarítását a városban. Kétségtelen, itt a tavasz. Végre!


 

A játszóterek rendbetételének első ütemét, amely már a héten elkezdődött, a takarítás jelenti, márciusban pedig következnek a fenntartási munkák. Ekkor történik meg a homokozók homokcseréje, a homok tisztítása, az ütéscsillapító felületek karbantartása. Ahol szükséges, a szakemberek kijavítják a kerítéseket, és természetesen átvizsgálják az eszközöket. Ez utóbbira egyébként egy a játszóterek biztonságáról szóló rendelet is kötelezi az önkormányzatot (mint tulajdonost, illetve üzemeltetőt), mely szerint kétévente el kell végezni a játszóterek ellenőrzését. Ez mintegy 6-700 ezer forintos költséget jelent a városnak.
 
A tavalyi évben öt játszótérre került információs tábla (Tisza-park, Szolnok Ispán ltp., Várkonyi tér, Hild Viktor út – Lovas István út között, Mikszáth ltp.), rajta az üzemeltető elérhetőségével, segélyhívó számokkal, de olvasható rajta a játszótér használatának rendje is. 2012-ben 5 új helyszínen tervezi a táblák kihelyezését az önkormányzat: József A. 25. sz előtti, Győrffy István úti, Malom úti, Munkácsy M. úti játszótereken és a Tiszaligetben, a Körcsarnok mögött.
A játszóterek tisztasága, az eszközök épsége természetesen nem csak az önkormányzaton múlik, fontos, hogy mindenki megbecsülje azt. A rongálások évente több százezer forintos kárt okoznak…
 
Ugyanígy megkezdődött a szemét összetakarítása is a városban. Műanyag palackok, csikkek, papírzsebkendők és még tavalyi avar is csúfítja a város közterületeit, amelynek megtisztításán hétfő óta 32 ember dolgozik. A Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. vezetője, Juhász Gyuláné elmondta: a várost 13 körzetre osztották, először a belvárosban és Széchenyi lakótelepen gyűjtötték össze a kommunális hulladékot – napi 1 tonnát! -, majd a külterületek következnek, a hét második felében a Hetényi Géza kórház, Kőrösi és Verseghy út, Vosztok környékén tűnnek fel a közterület gondozók. A legtöbb szemét a padok, buszmegállók környékén van, de nagyon sok hulladék borítja a bevásárló központokat övező területeket is.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget