Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Elindultak az első marhaszállítmányok Törökországba

2012.03.05 08:43. - Lakatos Éva

A török hatóság megkezdte a magyar szarvasmarhák és juhokra kiadott import kvóták kiosztását, és konkrétan meg is nevezte azt a három török kereskedő céget, amely első körben 2012. február 24. és március 6. között a kijelölt magyar gyűjtőállomásokról a kiszállításokat szervezheti. A közös ellenőrzésre kijelölt török hatósági állatorvosok is megérkeztek Magyarországra, így a napokban el is indulhattak az első szállítmányok Törökországba.


 

A török hatóságok tavaly decemberben függesztették fel ideiglenesen a magyar szarvasmarha exportot technikai kifogásokra hivatkozva. Fazekas Sándor december 2-án az állatszállítások szigorú ellenőrzését rendelte el, s egy intézkedési csomagot készíttetett, amelyet elküldtek az illetékes török minisztériumnak is. Bognár Lajos helyettes államtitkár december végén  személyesen utazott Ankarába az ügy tisztázására.
 
A jövőben a magyar cégek a szállítmányokat meghatározott gyűjtőpontokról indíthatják útnak, ahol magyar és török állatorvos közreműködésével vizsgálják a járművekre felrakodott állatok szállítási körülményeit, fülszámukat és a dokumentumokat.
 
A folyamatos tárgyalások eredményeképpen a törökök új exportbizonyítvány mintákat is elfogadtak, így a vágásra szánt juh és kecske mellett immár továbbtartásra/tenyésztésre szánt juh- és kecskefélék exportja is megindulhat Törökországba.
 
(VM Sajtóiroda)


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget