Ma 2018. 9. 25, kedd, Eufrozina napja van.

Isten éltesse, Direktor Úr!

2012.03.06 11:12. - Lakatos Éva

Tegnap ünnepelte 69. születésnapját Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. Ennek kapcsán köszöntöttük telefonon, és készítettünk vele rövid interjút.


 

2007 óta, már lassan öt éve igazgatja a szolnoki színházat Balázs Péter színművész, rendező. Munkájáról, születésnapjáról, és Szolnokról kérdeztük a direktort.

5 éve van már Szolnokon. Hogyan értékeli ezt az időszakot?

Azt mondhatom, pályám elég hosszú, és tartalmas volt, és mindig igyekeztem mindent amit kaptam, amit láttam, megjegyezni, mint színész és mint rendező. Azt hogy ezt a sok tapasztalatot, ismeretet most ilyen formán átadhatom a fiatal generációknak, akikkel együtt játszom, akiket igazgatok, azt mondhatom, hogy pályám legsikeresebb időszaka. Azt hogy a hosszú évek alatt nem csak néztem, hanem láttam is, és ezt át tudom adni másoknak, ez egy hatalmas adomány az élettől.

Milyennek látja a várost, Szolnokot?

Számomra itt ugye a színház a meghatározó, de azt mondhatom, Szolnok rengeteget fejlődött az elmúlt évek alatt. Ezt a fejlődést azonban nem csak az épületeken, a fejlesztéseken lehet tetten érni, hanem az emberek gondolkodásában is.

Születésnap lévén: mit kíván magának az elkövetkezendő évre?

Az egészség, az erő és az energia mellett a legfőbb talán az lenne, hogy olyan tempóban menjen előre a színház mint eddig, hogy éltesse még sokáig a Jóisten ezt a közösséget, mert általuk, és miattuk lehet nekem is sikerem. A színház dolgozói, a közönség tartsa meg ezt a szeretetét és hitét, mert akkor semmi baj nem lehet!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget