Ma 2019. 1. 21, hétfő, Ágnes napja van.

Óriási átverés - jelentkezzen, ha Önt is becsapták

2012.03.06 13:47. - Lakatos Éva

Nem létező telefonkönyv előfizetési díjára mintegy negyvenmillió forintot csalt ki csaknem ezer cégtulajdonostól egy társaság; közülük ketten előzetes letartóztatásban vannak, egyikük pedig házi őrizetben - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.


 

Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint a társaság tagjai több hasonló tevékenységet folytató kft-t hoztak létre, s azokat párhuzamosan működtetve különböző összegeket csaltak ki jóhiszemű emberektől. Az egyik bejegyzett és létező kft. tavaly tavasszal, illetve nyáron több mint nyolcvanezer hazai cégtulajdonoshoz küldte ki postai úton a "magyartelefonkönyv" nyomtatott és internetes megjelenéséről szóló előfizetői szerződést, valamint 29.375 forintról szóló számlát, amely mögött nem volt szolgáltatás. A megkeresettek közül több mint nyolcszázan be is fizették a pénzt, s mintegy 25 millió forint befolyt a kft. számlájára. Ezzel párhuzamosan egy másik megkeresés is kiment, amelyen már egy másik cég nevében ajánlottak fel hasonló szolgáltatásokat. Ennek a bankszámlájára több mint 15 millió forintot fizettek be cégtulajdonosok.
 
Az ügyben egy velencei férfi bejelentése alapján csalás miatt tavaly tavasszal kezdett nyomozni a gárdonyi rendőrkapitányság. Az eljárás során derült ki, hogy egymással párhuzamosan több bejegyzett kft. is hasonló profil álcázásával csal ki különböző összegeket a megkárosítottaktól, valamint hogy az elkövetett csalásokban közreműködők egy családhoz tartoznak. A gárdonyi nyomozók tavaly év végén két csalót elfogtak, a bűncselekmények értelmi szerzője pedig a múlt hónap végén került rendőrkézre. Egyikük, egy azóta előzetes letartóztatásba helyezett 32 éves katymári férfi nevén nyolc olyan cég szerepelt, amelyeket nagy valószínűséggel a csalásokra hoztak létre. Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi azt állította, hogy tevőlegesen ő nem vett részt a kft-k ügyeinek intézésében, csak a nevét adta, mint ahogy az ügyben egyelőre tanúként szereplő élettársa is.
 
Tavaly év végén fogták el az ügy másik - az azóta ugyancsak előzetes letartóztatásban levő, büntetett előéletű, s jelenleg is több büntetőeljárás alatt álló - gyanúsítottját, egy 35 éves szigethalmi férfit, aki a nyomozók feltételezése szerint a csalások elkövetését a háttérből irányította. A csalások értelmi szerzője az a 42 éves, házi őrizetbe vett balatonszárszói férfi volt, akit budapesti lakásán fogtak el. A cégek bankszámlájára utalt összegeket minden esetben ő vette fel pénzkiadó automatáknál. A gárdonyi nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatáson több számítógépet, cégbélyegzőket, céges iratokat, a fővárosban elfogott férfi lakásában pedig készpénzt, valamint nála és szigethalmi élettársánál egy-egy nagy értékű személykocsit foglaltak le. A büntetőeljárást a gárdonyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja. Mivel a becsapottak közül eddig nem mindenki tett feljelentést, várják azok jelentkezését, akiktől a nem létező szolgáltatással kapcsolatban hasonló módon csaltak ki pénzt.
168ora.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget