Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Kikapott az Olaj idegenben - Szolnokon javíthat

2012.03.14 10:13. - Lakatos Éva

Az EuroChallenge negyeddöntőjének első körében a Szolnoki Olaj 19 pontos vereséget szenvedett a Ventspils otthonában.


 

A szolnoki kosárlabdacsapat történelmet írt legjobb nyolc közé kerülésével, a két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntő első meccsén pedig meglepte lett ellenfelét. Mills vezérletével az Olaj az első percekben előnyt szerzett, sőt, növelni is tudta a különbséget. A negyed vége előtt nem sokkal még öt ponttal vezetett Pór Péter csapata, de a Ventspils pillanatok alatt kiegyenlített, sőt, fordítani is tudott. Az első szünetre döntetlennel tértek a csapatok, a folytatásban viszont meglódultak a hazaiak.
 
A második felvonás elején szétesett a szolnoki védekezés, sorra záporoztak a lett pontok, míg a hazai palánk alatt a vendégek támadásai gyorsan elbizonytalanodtak. A Ventspils elhúzott kilenc ponttal, és hiába ébredt az Olaj, nem is engedte ki jelentős előnyét a kezéből. A második játékrészt kilenc ponttal nyerte a lett együttes, amely a nagyszünetben 40-31-re vezetett.
 
A harmadik negyed elején még jól tartotta magát a szolnoki gárda, a Ventspils nem tudta növelni az előnyt, a magyar gárda nem hagyta elhúzni ellenfelét. De hiába Mills és Trotter kosarai, a lettek ismét fölülkerekedtek, és néhány perccel az utolsó szünet előtt Pór péter kénytelen volt időt kérni. Ám ez sem lendített már a szolnokiak játékán, az utolsó játékrész előtt a Ventspils már 13 ponttal vezetett.
 
A lett gárda a záró negyedben már nem engedte ki a kezéből a meccs irányítását, az Olaj keményen küzdött, de nem tudta megtörni a Ventspilst, amely végül 19 ponttal, 82–63-ra nyerte a párharc első összecsapását. A két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntő második, szolnoki találkozójára csütörtökön kerül sor.
 
EuroChallenge, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
 
Ventspils-Szolnoki Olaj 82–63
Ventspils: Abernethy 11, Young 14/3, Diane 9, Berzins 16/12, Meiers 4. Cs: Zakis 12, Gray 14/9, Willard 2, Strelnieks, Laksa 
Szolnok: Trotter 13/6, Horváth Á. 12/6, Mills 13/3, Nikolov 5/3, Báder 8. Cs: Trepák, Gay, Fodor M. 7/3, Grebenár 5
 
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Ventspils javára
 
Forrás: samsungsport.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget