Ma 2019. 3. 19, kedd, József napja van.

Japán diákok érkeztek Szolnokra

2012.03.19 14:45. - Lakatos Éva

Ma délelőtt újra yuzai vendégeket köszöntöttek a városházán, a delegáció a már hagyományosnak mondható látogatásra érkezett Szolnokra immár tizennyolcadik alkalommal.


Szabó István alpolgármester a városháza dísztermében köszöntötte a vendégeket, akik között már ismerős arcok is voltak, hiszen van, aki sokadik alkalommal tért vissza városunkba.

 
A két település kapcsolata harminc éves múltra tekint vissza, yuzai diákcsoportok 1994 óta keresik fel Szolnokot, ez idő alatt a fogadó iskola – Varga Katalin Gimnázium – egy-egy diákja családjánál szállnak meg a gyerekek. A szűk egy hetes látogatás bővelkedik programokban, többek között budapesti és szolnoki városnézés szerepel a listán, és a csoport felkeresi a Nefag Zrt. erdei iskoláját is.
A delegáció vezetője, Yoshiaki úr magyar nyelvű köszönését követően megemlékezett az egy évvel ezelőtti természeti katasztrófáról, és külön köszönetet mondott Szolnok városnak azért, hogy elsőként érkezett meg a részvétnyilvánító levél részükre. 
Mint ismert a Japánban valaha mért legnagyobb, 8,9-es erősségű földrengés rázta meg 2011. március 11-én a szigetország északkeleti partvidékét.Yuzát ugyan közvetlenül nem érintette a katasztrófa, de annyira nem voltunk messze tőle, hogy ne lássuk közelről a minden képzeletet felülmúló tragédiát - mondta Yoshiaki úr.
Nemsokára - jövő évben - 30 éves évfordulójához érkezik Yuza és Szolnok város testvérkapcsolata. Örülök, hogy a jövőbeli kapcsolat fejlesztésének zálogaival, fiatal diákokkal lehetek itt ma Önökkel - folytatta a delegáció vezetője.
 
Kovács Mihály, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke elmondta, hogy a fiatalok és kisérőik öt napot töltenek külföldön, ebből hármat Szolnokon, egyet Budapesten, egyet pedig Bécsben.
 
 
A vidám és érdeklődő csoport a Városházán kezdte ma reggel a napot, a Megyeházi látogatást követően a Varga Katalin Gimnáziumba igyekeztek tovább, ahol matematikai órán vettek részt.  
 
Forrás: szolnok.hu/jnszm.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget