Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Lelőttek egy parlagi sast Túrkeve közelében

2012.03.23 10:48. - Lakatos Éva

Sörétes puskával lelőttek egy parlagi sast Túrkeve határában; a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetkárosítás bűntett miatt tett feljelentést a rendőrségen - közölte Monoki Ákos, a szervezet tájegységvezetője csütörtökön az MTI-vel. A madár eszmei értéke egymillió forint.


 

 Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI kérdésére megerősítette, hogy megindult a nyomozás az ügyben. 
    Mint Monoki Ákos elmondta, az után tettek feljelentést, hogy bebizonyosodott: az egymillió forint eszmei értékű állatot vadászfegyverrel pusztították el. A 2011-ben született madár többnapos tetemére a túrkevei vadásztársaság hivatásos vadőre bukkant rá még februárban. A nemzeti park a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársától kért szakvéleményt. Az állatorvos öt sörétszemet talált a madár testében.
    Monoki Ákos hangsúlyozta: mivel fokozottan védett faj egyedéről van szó, természetkárosítás bűntettét követték el, ez az állat értékét meghaladó összegű pénzbírsággal, valamint három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
    Magyarországon mintegy 130 pár parlagi sas él, Túrkeve térségében öt pár fészkel e nagytestű szárnyasokból.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget