Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

Magán-nyugdíjpénztári tagdíjak: van, aki olcsón megússza

2012.03.23 10:41. - Lakatos Éva

Még nem döntötte el minden magánnyugdíjpénztár, hogy a jövőben kér-e tagdíjat – derül ki az azenpenzem.hu által készített körképből. Egyelőre az OTP tűnik a legdrágábbnak, míg mások pár száz forinttal is megelégednének.


 

Egy hetük van a magánnyugdíjpénztár-tagoknak arra, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami rendszerbe. Vesztenivalójuk nincs, hiszen a kormányzati ígéretek szerint a maradók is 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak majd, ehhez most készül a részletszabályozás – írja az azenpenzem.hu.

A pénzügyi portál körbekérdezte a még működő pénztárakat, hogy milyen tagdíjakra lehet majd számítani. A legrosszabbul az OTP Magánnyugdíjpénztár tagjai járnak, hiszen ott június 1-jétől a minimum tagdíja havonta 5 ezer forint lesz, de a január 1. és május 31. között esedékes tagdíjat is ki kell fizetni, egy összegben. Ez legalább 1000 forint havonta.

Fotó: HVG Archív

Ezzel szemben az ING-nél a minimum tagdíj havi 500 forint, de a pénztár 2013-tól havi 4 ezer forint adományt is szeretne kérni a tagoktól, a működési költségekre. Ennek befizetése nem kötelező.

Az AXA egyelőre nem kér pénzt a tagoktól, mert a tagvállalatok tudják finanszírozni a működést. Ők felmérést is készítettek, amelyből kiderült: a tagok nem tudnák megfizetni a nagyobb összegű tagdíjat.

Az Allianz sem kér egyelőre pénzt a tagoktól, de a magánnyugdíjpénztári és az önkéntes pénztári ág szétválasztása után a jogutód fog dönteni arról, hogy kell-e fizetni.

Az azenpenzem.hu cikkéből kiderül: kilenc magánnyugdíjpénztár fog fennmaradni, a Honvédnál már megkezdődött, a Quaestornál már a végénél jár a végelszámolás. Az Életút és a Vasas már tavaly bejelentette, hogy befejezi működését, a Generali pedig beleolvad a Dimenzióba.

A többi magánnyugdíjpénztár tagdíjáról bővebben az azenpenzem.hu-n.

HVG összeállításHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget