Ma 2018. 12. 12, szerda, Gabriella napja van.

Ötös készültség: három megye tűzoltóját kellett bevetni a Jászságban

2012.03.26 08:46. - Lakatos Éva

Három megye közel félszáz tűzoltója vett részt annak a nagy kiterjedésű tűznek a megfékezésében, amely tanyákat is veszélyeztetett a Jászberény és Jászfelsőszentgyörgy közelében található Hajta mocsárvilág térségében – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője hétfőn kora hajnalban.

Hirdetés

 

Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Pest megyéből összesen tucatnyi jármű és 46 tűzoltó vett részt a lángok megfékezésében, amelynek eredményeként a tüzet több órás megfeszített munka után a kora hajnali órákra sikerült eloltani - mondta az oltást személyesen irányító Tóth Tibor a helyszínen.
 
Az ezredes jelezte: a bejelentés még vasárnap este, nem sokkal 21 óra előtt érkezett a jászberényi tűzoltóságra, amelynek egységei kettes, kiemelt riasztási fokozatban vonultak a területre.
 
A nehezen megközelíthető, lápos-mocsaras vidéken azonban addigra már több száz hektár nádas lángolt, így a készültséget ötös kiemelt szintűre módosították – jelezte a parancsnok hozzátéve, hogy a tűz a környéken öt tanyát, valamint egy depót is veszélyeztetett, utóbbiban több ezer nádkéve volt felhalmozva. Végül azonban sem az ingatlanokban, sem a depóban nem esett kár, miután a tüzet sikerült az egységeknek körülhatárolniuk és folyamatos locsolással távol tartaniuk a házaktól és a kévék tömegétől – fogalmazott.
 
Bakó Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese korábban az MTI-nek elmondta: a Hajta mocsárvilágban pusztított tűz valószínűleg egy vasárnap napközben a térségben mintegy 50 hektárt érintő, ám rövid idő alatt megfékezett nádastűz újbóli fellángolását követően keletkezett és terjedt tovább.
Forrás: MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.05. 48.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget