Ma 2020. 7. 5, , Sarolta, Emese napja van.

Népszabadság: ez áll a Schmitt-különvéleményben

2012.03.28 12:50. - Lakatos Éva

A Schmitt Pál kisdoktorijával kapcsolatos plágiumgyanút vizsgáló tényfeltáró bizottság külsős tagja, Fluck Ákos ügyvéd különvéleménye a doktori dolgozat érvénytelenségét tartalmazza – írja a Népszabadság meg nem nevezett forrásra hivatkozva.


 

A tényfeltáró bizottság kedden közzétett összefoglalójában megállapította, hogy Schmitt Pál kisdoktorijában formai szabálytalanságokat ejtett, elismerték, hogy egy az egyben átvett oldalakat más művekből. Ugyanakkor a felelősséget a Testnevelési Egyetemre hárítják, mert szerintük az intézmény nem figyelmeztette Schmitt Pált időben.

Az ötfős testület tagja volt Tóth Miklós, az egyetem sporttudományi karának dékánja, Gombocz János, a SOTE TSK Testnevelés-elmélet és Pedagógia Tanszékéről, Kovács Etele, az egyetem atlétikai tanszékéről, Rácz Károly, az egyetem Doktori Iskolájának vezetője, illetve Fluck Ákos ügyvéd is.

Utóbbi különvéleményt is csatolt a jelentéshez, azt azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Népszabadság szerdán viszont meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta, Fluck különvéleménye a szerzőijog-sértés egyértelmű kimondását, illetve a doktori dolgozat érvénytelenségét tartalmazza.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget