Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Újabb rekordáron a benzin: szerdától 450 forint literenként

2012.04.02 15:18. - Booster

Ismételten csak a benzin drágul

Míg az előző héten csak a benzin ára emelkedett, s a gázolajé csökkent, most utóbbié marad, a benziné pedig drágul, újabb rekordmagasságra.

Kisebbfajta lélektani határt lép át a benzin átlagára, miután szerdán 5 forinttal emeli nagykereskedelmi árát a Mol. A literenkénti 450 forintos átlagár a drágább helyeken 470 forintos literárat is jelenthet.


Miként az a múlt heti előrejelzések és piaci változások alapján látható volt, a stagnáló kőolajártól függetlenül, a nyári - várhatóan megugró - fogyasztás és az abból eredő árugrás előszeleként drágulni kezdett a benzin. Mindez a hazai kutakon is megmutatkozott már a múlt a héten is, akkor ugyanis 4 forinttal emelkedett a benzin, 2-vel csökkent a gázolaj ára. Most csak a benziné növekszik literenként 5 forinttal, ami újabb, átlagár szerint literenkénti 450 forintos rekordot szül, a gázolaj átlagos ára pedig marad a múlt hét óta beállt 442 forintos szinten.

Így a másfél héttel ezelőtt a benzinnél még 1 forinttal drágább gázolaj szerdától már 8 forinttal lesz olcsóbb. Noha a dízelüzemű autók futásköltsége nem elsősorban emiatt, hanem a szerényebb étvágy okán kedvezőbb, az fokozódni fog, s úgy tűnik, a nyáron, illetve időben felé haladva is ez a tendencia várható. Aki pedig még annál is kedvezőbb kilométerköltségeket szeretne, annak továbbra is a 230 forintos literár környékén kapható LPG autógázt érdemes keresnie.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget