Ma 2020. 8. 7, péntek, Ibolya napja van.

Több száz vonat és busz áll le április közepén

2012.04.10 08:48. - Lakatos Éva

Az április 15-i vasúti és autóbuszmenetrend-változás után naponta összesen mintegy 410 vonat és 30 autóbusz nem közlekedik majd, a párhuzamos közlekedés megszüntetésével a buszokról utasforgalmat generálnak a vonatokra −közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).


 

A módosítások közlekedési napoktól függően eltérő számú járatot érintenek, a MÁV-Start vonatkilométerben számított teljesítménye a 2010−2011-es menetrendi évhez képest 7,77 százalékkal csökken - írja a Napi Gazdaság.
 
Az intézkedések érintik a GYSEV, a MÁV-Start, a Borsod, a Kisalföld, a Szabolcs, a Tisza, a Vasi, a Vértes Volán, Volánbusz Zrt. járatait. A minőségi kötött pályás közlekedéssel ellátott viszonylatokon a párhuzamos, jellemzően autópályás autóbuszjáratok kínálatát szűkítik a vasút erősítése érdekében Budapest, valamint Győr, Tatabánya, Miskolc, Ózd, Szombathely, Nyíregyháza, Szeged között. Az NFM szerint emellett az április közepétől nem közlekedő vonatok az utasszámlálások alapján kihasználatlannak bizonyultak, a meglévő autóbuszos kínálattal helyettesíthetők. Az előzetes számítások alapján a változások mintegy 8 milliárd forint megtakarítást jelentenek a helyközi közösségi közlekedésben.
 
index.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget