Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Szeresd Szolnokot - Fuss a városért!

2012.04.11 09:07. - Lakatos Éva

Április 15-én 15.30-kor rajtol Szolnokon a Budapest Sportiroda (BSI) és Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. által rendezett Telekom Vivicittá Városvédő Futás. Tíz esztendeje minden évben, így az idén is csatlakoznak a rendezvénysorozathoz vidéki városok: Pécs után Szolnok is otthont ad a Vivcittá programnak.


 

A város számára nagyon fontosak a tömegsport jellegű rendezvények – mondta Szalay Ferenc polgármester a rendezvény mai sajtótájékoztatóján. – Szolnokon egyébként is nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítésére. A általános iskolások második osztályban megtanulnak úszni, és a mindennapos testnevelés is része a hétköznapoknak. Rózsa József, a Sportcentrum igazgatója már a részletekről beszélt: A mezőny a belvárosi Kossuth térről indul és 3,1 kilométert lehet futni a város legszebb részein. A tavaszköszöntő futáson gyerekek, idősebbek és fiatalabbak, családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz állhatnak. Előnevezésre az Ifjúsági Házban van lehetőség, minden nap 12.00-18.00 óra között.
 
Immár hagyománynak tekinthető, hogy a Telekom hello holnap! aktivitásait a Vivicittá-k futásaira is kiterjeszti, és egy-egy jótékonysági akcióhoz köti. Szolnokon a megyében található Guriga Egyesület javára hirdet meg a Telekom jótékonysági akciót. A résztvevők számától függő (minél többen vesznek részt az eseményen, annál magasabb) összeget adományként ajánlják fel a Guriga Egyesületnek.
 
A Telekom Vivicittára külön kiadású, ingyenes, ötszáz limitált kiadású T-City Szolnok Városkártyával készül a Telekom. A T-City Városkártya felmutatásával az előnevezés során kedvezményesen lehet nevezni a futásra, sőt, ha valakinek még nincs városkártyája, akkor az igénylést igazoló nyomtatvány felmutatásával jár a kedvezmény.
 
Noha a Telekom Vivicittá futások nem a klasszikus értelemben vett versenyzésről szólnak, a Telekom mégis díjazni szeretné a leggyorsabb futót is: az elsőként célbaérő egy androidos okostelefont vehet át a Telekom jóvoltából. A szolnoki Telekom Vivicittára legtöbb gyereket benevező iskola részére pedig a Telekom 100 000 Ft. értékű Adidas sportszer utalványt ajánl fel különdíjként.
 
Az idén először először április 1-én Budapesten startolt a hagyományos Telekom Vivicittá Városvédő Futás, amelyet már huszonhetedik alkalommal, több mint 13 000 futó részvételével rendezett meg a Budapest Sportiroda (BSI) a fővárosban, a Magyar Telekom támogatásával. 1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: Vivcittá - Éljen a város, szeresd a várost!
 
A versenyekről további információ és nevezési lehetőség a
 
 
Forrás: szolnok.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget