Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Felmentett a bíróság egy fegyveres rablásokkal vádolt férfit Szolnokon

2012.04.18 08:45. - Lakatos Éva

Felmentett a Szolnoki Törvényszék kedden hozott, nem jogerős ítéletével egy férfit, akit két rendbeli - az egyik alkalommal kísérleti szakaszban maradt - fegyveres rablással vádoltak.


 

Pongrácz Zsolt bíró indoklásában kifejtette, hogy a felmentésről a bíróság bizonyítottság hiányában döntött. Az ítélet kihirdetése után az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott a döntést tudomásul vette.
    A vádirat szerint a támadó 2010. február 24-én a szolnoki Szántó körút és a Csokonai utca sarkán álló élelmiszerboltba, majd március 19-én egy Pozsonyi úti boltba rontott be fegyverrel. A fején mindkét alkalommal fekete sapkát viselt, az arcát zöld színű műtősmaszkkal takarta el. A kezében egy maroklőfegyverhez hasonlító tárgy volt, azzal akarta kényszeríteni az eladókat a készpénz átadására. Az első alkalommal 25 ezer forintot vitt el, a második esetben viszont zsákmány nélkül maradt, mert az eladó közölte vele: "nincs bevétel, elvitte a főnök!" 
    A rablásokkal vádolt, állandó lakcímmel nem rendelkező férfi abban az időben sűrűn járt Szolnokra, és rendezetlen, időnként a hajléktalanokhoz hasonló életet élt. A nyomozás során a férfi csak több hónappal a bűncselekmények elkövetése után került a rendőrség látókörébe. 
    A vádlott jelezte, hogy ha az ügyész is tudásul veszi az ítéletet, azaz az jogerőssé válik, az államtól kártérítést fog követelni csaknem kétéves fogva tartásáért. Ellenkező esetben a per a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget