Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Újraválasztották Kalmár Lilla diákpolgármestert Szolnokon

2012.04.18 09:08. - Lakatos Éva

Valamivel több mint egy év telt el a tavalyi diákközgyűlés óta, akkor a fiatalok több javaslatot is elfogadtak, amely a városi diákság közérzetének javítását tűzte ki célul. Ma ismét ülésezett a diákközgyűlés, a napirendi pontok között szerepelt az elmúlt évi programok értékelése, és az idei diákpolgármester megválasztása is.


 

Kedden délelőtt Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a közgyűlés résztvevőit a városháza dísztermében. Mint mondta, büszke a szolnoki diákokra, akik legyen szó bármilyen kezdeményezésről, feladatról, becsületesen helytállnak. Példa erre a tegnapi Holokauszt megemlékezés, ahol a Verseghy Ferenc Gimnázium tanulóinak megható és színvonalas műsorát láthatták a résztvevők, de a nemrég átadott lakatfal sem valósulhatott volna meg a diákok segítsége nélkül.
 
A szolnoki diákok nem csak kérnek, elvárnak, de szívvel-lélekkel a feladat mögé állnak és együtt dolgoznak a megvalósításért. A pozitív hozzáállás pedig fél siker hangsúlyozta dr. Kállai Mária alpolgármester.
 
A tavalyi közgyűlésen elfogadott és megvalósult programokat értékelte először a 11 középiskola 46 tanulója (lakatfal, park örökbefogadás, Végzősök parkja…), majd áttértek a következő napirendi pontra, az idei diákpolgármester megválasztására. Mivel egyes programok megvalósításához még egy tanévre lesz szükség, ezért a középiskolák diákönkormányzatának véleménye alapján ismét Kalmár Lillát választották diákpolgármesternek.
 
Harmadik napirendi pontként a diákok döntöttek azokról a programokról, amelyeket kiemelten fontosnak tartanak, és amelyek megvalósítását célul tűzték ki. Ezek között szerepel többek között a színesre festett kukák, konténerek ötlete, a népszerű kutyasétáltató területen tisztán tartása, a középiskolák kölcsönös segítségnyújtása (Segíts szakmák szerint!). Felmerült a pályaválasztás előtti fiatalok számára szervezett fórumok rendezése és az iskolák energiatakarékossági akciója is. A tervek megvalósulásához Szalay Ferenc és dr. Kállai Mária a város támogatásáról biztosította a diákközgyűlést.
 
Forrás: szolnok.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget