Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Drágulhatnak a hazai gyümölcsök

2012.04.19 09:17. - Lakatos Éva

Az áprilisi hideg idén a tavalyinál is jelentősebb károkat okozott az ország gyümölcsöseiben - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az InfoRádiónak. Mártonffy Béla szerint áremelkedés valószínűsíthető, de a megmaradt termés fedezni tudja a hazai igényeket.


 

A húsvéti hideg idén a tavalyinál is jelentősebb károkat okozott az ország gyümölcsöseiben - mondta az InfoRádiónak a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Mártonffy Béla szerint a Duna-Tisza közén, valamint Nógrád, Békés, Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében keletkezett a legtöbb kár.
 
A zöldségek jobban átvészelték a hideget, ám a burgonya- és a dinnyetermés károsodott. Jelentős kár érte a cseresznye-, a meggy- a kajszi- és a szilvatermést, míg az alma idén megmenekült - mondta. Mártonffy Béla szerint valószínűsíthető az áremelkedés, de a mostani fagynak inkább az export láthatja kárát. Azt még nem tudta megmondani, hogy a fagy mekkora kiesést jelent, ez két-három hét múlva számszerűsíthető.
 
Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget