Ma 2020. 2. 21, péntek, Eleonóra napja van.

Vers- és prózamondó verseny a Nagykunságról vasárnap Berekfürdőn

2012.04.19 13:42. - Lakatos Éva

A Nagykunságról rendeznek vers- és prózamondó versenyt vasárnap a gyógyfürdőjéről ismert településen, Berekfürdőn a református egyház Megbékélés Házában.

Hirdetés

 

A megmérettetést Csikos Sándor kunkapitány, Jászai-díjas színművész, a község önkormányzata és a Bereki Irodalmi Társaság hirdette meg. 
    A vetélkedőnek 2004-es létrehozása óta célja, hogy népszerűsítsük a Nagykunságot bemutató, hozzá kapcsolódó irodalmi alkotásokat - mondta el Hajdu Lajos, a település polgármestere csütörtökön az MTI-nek. A rendezvény egyben tiszteletadás Körmendi Lajosnak, az ötletgazdának, a Berekfürdőt rajongásig szerető írónak, aki 59 éves korában 2005 elején hunyt el - tette hozzá az elöljáró. 
    Puskás Mariann főszervező tájékoztatása szerint az idei programot a szervezők azzal bővítették, hogy megemlékeznek a 2003-ban meghalt Kiss Tamás kisújszállási költőről, esszéistáról születésének 100. évfordulója alkalmából. 
    A megmérettetésen négy kategóriában általános és középiskolás diákoknak, valamint felnőttek vehetnek részt, részvételét 41 szavaló és prózamondó jelezte több nagykunsági településről.
    A versenyzők két művet mondhatnak el, ebből az egyiket kötelezően a kiírók által megadott, a Nagykunsággal kapcsolatos műveket tartalmazó listáról kellett kiválasztaniuk, míg a másik tetszés szerinti magyar alkotás lehet. 
    A Nagykunságról, illetve tágabb értelemben az Alföldről szóló művek sorában Berecz András, Csokonai Vitéz Mihály, Csukás István, Gombos Imre, Győrffy István, Kiss Tamás, Körmendi Lajos, Móricz Zsigmond, Petőfi Sándor és Szűcs Sándor alkotásai szerepelnek. 
    A kategóriák legjobbjai Győrfi Lajos Magyar Örökség díjas szobrászművész emlékplakettjét kapják elismerésül.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget