Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Több mint egymillió forintba kerül a kérészpárt ábrázoló szolnoki szobor helyreállítása

2012.04.23 11:12. - Lakatos Éva

Várhatóan több mint egymillió forintba kerül a Gyaloghídnál lévő, Tiszavirág szobor helyreállítása, amelyet március végén rongáltak meg ismeretlen tettesek. A sérüléseket a május elsejei ünnepre szeretnék eltüntetni - közölte a város polgármesteri hivatalának munkatársa szombaton az MTI-vel.


 

Radeczki Viktor tájékoztatása szerint a március 29-én éjszaka történt rongálást az alkotás szinte minden része megszenvedte. A kérészpár csápjait letörték és elvitték, a testet leszakították az üveg posztamensről, az pedig megrepedt. Felszakították a medence speciális burkolatát, és a kérész fiút mintázó alak üvegből készült szárnyat is megrongálták.
    A szobor biztosítva van, a helyszíni szemle már megtörtént, és a biztosító a helyreállítás költségének egy részét vagy egészét megtéríti - tette hozzá a hivatal képviselője.
    A kérészpár alkotója, Varga Gábor dombóvári szobrászművész a szobor öntőjét, Lakatos Pál Munkácsy-díjas kecskeméti szobrászművészt bízta meg a munkák elvégzésével. A helyreállítást április végére szeretnék befejezni.   
    Az eredetileg Kérészek násztánca című alkotást a 2011. június 14-én felavatott szolnoki gyalogos- és kerékpároshíd város felőli oldalán, a Tiszai hajósok terén állították fel. A szökőkútban elhelyezett, emberarcú kérészeket formáló bronz szoborkompozíció a város egyik legújabb köztéri alkotása.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget