Ma 2020. 2. 28, péntek, Elemér napja van.

Halott nejükkel szexelnének az egyiptomiak

2012.04.27 11:26. - Lakatos Éva

Az egyiptomi férjek hamarosan legálisan követhetnek el halottgyalázást, ha megvalósul az „istenhozzád közösülés törvénye."  Ez megengedné, hogy a férjek a feleségük halálát követő hat órában még szeretkezhessenek az asszonnyal – legalábbis egyes helyi híradások szerint.


 

A helyi média állítása szerint a megosztó törvény része az iszalmista többségű parlament egy sor új intézkedésének. Az új szabályozások 14 évre csökkentik a házasságkötés alsó korhatárát és a nőket számos joguktól fosztja meg, köztük az oktatás és a foglalkoztatással kapcsolatosaktól.
Az Egyiptomi Nők Nemzeti Tanácsa nevű szervezet kampányt indított a változások ellen, mondván, hogy aláássa a nők helyzetét Egyiptomban, a nőket a társadalom peremére szorítja, az országot pedig visszaveti a fejlődésben az emberi jogok tiszteletben tartása szempontjából.
 
A téma egyébként is felháborodást váltott ki az arab országban, emberi jogi szervezetek egyre –másra fejezik ki aggodalmukat a vallási törvénykezést idéző jogszabályok bevezetése ellen.
 
A férjek szexuális élete a halott feleségükkel 2011 májusa óta téma az iszlám világban, ugyanis a marokkói Zamzami Abdul Bari imám akkor jelentette ki, hogy a házasság érvényben marad a halál után is. A vallási vezető azt is mondta, hogy ugyanilyen joguk van a nőknek is: élhetnek szexuális életet halott férjükkel – írja az alarabiya.net a Daily Mail beszámolója szerint.
 
 
Úgy tűnik, a nagy felháborodást kiváltott témát vetették fel most az egyiptomi politikusok újra. Legalábbis az egyiptomi média egy része szerint, amely arról ír, hogy vajon tényleg ilyen mélységekbe jutottak-e a vallásos képviselők. Egy másik irányzat ugyanis arról cikkezik, hogy a megbukott Hoszni Mubarak elnökhöz húzó erők próbálják így lejáratni az iszlámot és az új rendszert.
 
Blikk-összeállítás


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget