Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Szolnoki siker a hétvégi, kunmadarasi gyorsulási versenyen

2012.05.02 17:18. - Booster

A 2012. év első Tisza-tavi rendezvénye, amely ezreket vonzott a régióba,  igazi csemegékkel várta a technikai sportok szerelmeseit a hétvégén. Az alföldi pusztában kialakított (korábban szovjet katonai repülőtér) európai hírű pálya, komoly szolnoki sikereknek adott otthont az elmúlt hétvégén.


Iszonyatos lóerők és elképesztő gyorsulások hagytak elégedett mosolyt valamennyi sebességrajongó arcán, Kunmadarason a Drag Bajnokságon, ahol aszfaltszaggató, lélegzetelállító látvány és egy igazi autó- és motorfesztivál élménye várt minden látogatóra. Ha valaki előtt ismeretlen a „drag” kifejezés akkor csak képzeljen el két bikaerős járművet (motort, autót), amelyek pár száz méteren csontpréselő gyorsulással döntik el, melyik gép az igazi bajnok. A hazai esemény külön rangja pedig, hogy a szervezők egy kiadós fesztivált szerveztek a sport rajongóinak.

És ez még nem minden, ugyanis a versenyen többek között indult a szolnoki V2 Bikers Motoros Egyesület is, és egyik tagjuk, ifj. Juhász Tibor kategóriájában, a rangos, második helyezést érte el.

A másik megyénkbeli versenyző, az újszászi Papp Sándor pedig első lett ,,szoci" kategóriában.

Mit érdemes tudni erről az épített szoci-moci kategóriáról?

- Ez egy viszonylag olcsó kategória, bár itt is el lehet menni a csillagos égig. Éppen ezért elég nagy a szórás ebben a géposztályban: van aki kevesebbet, van aki többet fordít rá. Szerintem ez - bizonyos szempontból - egy minimum olyan komoly kategória, mint mondjuk a Street1000 vagy a Street600, ahol közel-gyári motorral állnak rajthoz. Ismerek pár embert, akik - nem mondom hogy lenézik, de - nem veszik komolyan az MZ-ket, pedig sokkal komolyabb munka és szakértelem áll mögötte, mint egy utcai kategória esetében - mondta Sanyi a az egyik motoros magazinnak nyilatkozva.

Az alapban is ezerfős lelátó és még kétezer ülőhely mellett nyugodtan bámészkodhattunk a fesztivál program egyéb helyszínein is. Az elsődleges összesítések alapján több mint tízezren látogattak el a két napos programra.

képgalériánkhoz klikk ideHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget