Ma 2020. 7. 11, szombat, Nóra, Lili napja van.

Vitray és Kudlik sem kap többé életjáradékot az MTV-től

2012.05.09 08:36. - Lakatos Éva

A médiaalapot értesítette az MTV, az örökös tagok viszont a Népszava cikke szerint a laptól tudták meg, hogy nem kapják tovább a 240 ezer forintos életjáradékot.


 

A Népszava arról számolt be, hogy májustól nem kapja a Magyar Televízió 10 örökös tagja a havi 240 ezer forintos életjáradékot. Az örökös tagok eredetileg 12-en voltak, de az időközben elhunytak helyére egy idő után nem választott új tagokat a kuratórium. 
 
Az örökös tagok: Balogh Mária, Bíró Miklós, Bednai Nándor, Horváth Lóránt, Horváth Ádám, Horváth Pál, Kudlik Júlia, Lénárt István, Vitray Tamás, és Mihályfi Imre. Elhunyt már Czabarka György, Sík Igor, Vértessy Sándor, Bíró Istvánné, Antal Imre, Kézdy Lóránt, Mahrer Emil és Palásty Pál is.
 
"Az úr adta, az úr vette el" - így reagált a Népszavának Vitray Tamás arra a hírre, hogy nem kapja tovább az életjáradékot. A közmédiában 53 évig dolgozó televíziós a lapnak elmondta, hogy a megvonásról nem kapott értesítést. A korábban elnöki főtanácsosi státuszban lévő Vitray Tamástól 2009-ben vált meg a köztévé, az akkori döntést is a forráshiánnyal indokolták - írja a napilap.
 
A köztévé 2004-ben hozta létre az Örökös tag Alapítványt azért, hogy "részben törlessze régi adósságát a magyar közszolgálati televíziózás nagy öregjeivel szemben". Az MTV szerint az intézmény új, törvényileg meghatározott költségvetése nem teszi lehetővé, hogy az Örökös Tag Alapítványt a továbbiakban támogassa. Az MTV erről médiaszolgáltatóját, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot levélben tájékoztatta".
 
Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget