Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Meddig mehet ez így tovább?

2012.05.10 11:08. - Lakatos Éva

Szinte minden nap hírt adunk olyan lopásokról, rongálásokról, melyeket a színesfémtolvajok követnek el Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Tető, utcai kandelláberek, vasúti sínek...  Csak a gyors beavatkozásnak, és a szerencsének köszönhető, hogy eddig komolyabb baleset nem történt a felelőtlen károkozás miatt. Meddig mehet ez így tovább?

Hirdetés

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőrkapitányság sajtószóvivője elmondta, tegnap Jászfelsőszentgyörgyön az épület tetején bontották meg a rézburkolatot a tolvajok. Már összekészítették a zsákmányt, mikor tetten érték őket. Az 51 éves jászfelsőszentgyörgyi férfit és 18 éves jászberényi társát előállították a rendőrségre. A lopással okozott kár lefoglalással megtérült. 

Megyénkben egyre gyakoribban, sőt szinte mindennaposak az ilyen, és ehhez hasonló esetek. A színesfémtolvajok már lassan minden mozdíthatót elvisznek, a nem mozdítható fémeket meg kiszedik, széttörik, hogy elvihető legyen. Mindegy hogy "pléhrendőr", vagy egy város utcáját díszítő kandelláber, amiért egy kis pénzt is kapnak, elviszik. De mit lehet tenni? a rendőrség az esetel többségében hamar elfogja az elkövetőket, akiknek a helyére jön más, vagy a büntetés után ő maga folytatja tevékenységét. A színesfém kereskedők pedig állítják: ők nem vesznek be olyan fémet, amiről kiderül, hogy lopott. 

A kérdés nem azért égető, mert többet adózunk miatta, vagy kevesebb lesz a fizetésünk, azonban mégis fontos: senki sem szeretné ugyanis, ha ezért késne a vonata, mert ellopták a váltóberendezést, vagy ne adj'Isten komolyabb balesete származna belőle, vagy ha a "leleményes" tolvajok a saját udvarunkból lopnának ki bármit, ami szinesfém...Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget