Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

Nagy terveket szövögetnek Szolnokon

2012.05.11 09:41. - Lakatos Éva

Ha hinni lehet a híreknek, akkor a bajnkoi címvédő, idén az Eurochallenge Kupában a legjobb négy közé jutó Szolnoki Olaj együttese komolyan érdeklődik az Adria Ligában való indulás iránt. A sorozat menedzsere elismerte a szolnokiak megkeresését, ám mint mondta, az ügy egy fokkal bonyolultabb ennél.


 

Az Adria Liga egy regionális "bajnokság", ahol olyan csapatok indulnak, mint a nagy múltú Crvena Zvezda, a szintén komoly múlttal rendelkező Partizan Beográd, vagy a Maccabi Tel-Aviv együttese. Az Adria Ligát egyébként 2001-ben hívták életre, idén pedig már 14 együttes versengett az első helyért. Oda-visszavágós rendszerben mindenki játszott mindenkivel (többnyire keddenként és szombatonként), a 26. fordulót követően pedig kialakult az elődöntők mezőnye. Az izraeli Final Four során a házigazda Maccabi diadalmaskodott.
Szolnokon nem titkolják, nagy terveket szövögetnek, az Olajból európai élcsapatot szeretnének faragni. A vezetőség éppen ezért kacsingat az Adria Liga felé, amely egy regionális liga, de sokkal erősebb csapatokkal játszhatnánk a szolnokiak hétről-hétre mint a magyar bajnokságban. A kérdés csupán az, hogy hány sorozatban is mérettetné meg magát a magyar bajnoki címvédő. Hallani arról, hogy ha elindulnak az Adria Ligában, akkor csak a középszakaszában/rájátszásában csatlakoznának a magyar bajnoksághoz, ám olyan hírek is napvilágot láttak, hogy egy felduzzasztott kerettel indulnának a honi pontvadászatban, a nemzetközi kupában és az Adria Ligában is. Mindkét verzióra találhatunk külföldi példát.
Mindez azonban egyelőre csak terv, konkrétumokat még nem lehet tudni az ügyről. Az Adria Liga általános menedzsere, Roman Lisac természetesen tud a szolnokiak szándékáról, elárulta, valóban volt megkeresés szolnoki részről, de több más együttestől is. Jelenleg úgy áll a 2012-13-as idény kiírása, hogy négy horvát, három szerb, két-két szlovén és bosnyák, valamint egy-egy montenegrói, macedón és izraeli csapat indulhat. Épp utóbbi, a címvédő Maccabi Electra Tel Aviv nem adta még le a nevezését, igaz erre még június 15-ig meg van a lehetősége. Ezt követően lehet csak arról beszélni, hogy a Szolnoknak van-e esélye indulni a sorozatban.
„Még túl korai lenne arról beszélni, hogy egy új klub csatlakozik a ligánkhoz – nyilatkozta a bb1.hu-nak a sorozat általános menedzsere, Roman Lisac. – Az Adria-liga 2012–2013-as kiírásában az áll, hogy négy horvát, három szerb, két szlovén, két bosnyák, egy montenegrói, egy macedón és egy izraeli csapat indulhat. Utóbbi, a Maccabi Electra Tel-Aviv még nem adta le nevezését. Június 15-ig kell jeleznie, hogy szeretne-e részt venni a 2012–2013-as sorozatban. Június 15-ig nem tudunk tárgyalni más klubbal egy esetleges szabadkártyáról. A Szolnoki Olaj valóban érdeklődött az Adria-liga-szereplés után, de a Szolnok csak egy klub a sok közül, aki szeretne csatlakozni hozzánk. Egyelőre, amíg nem érkezik meg hozzánk a Maccabi válasza, nem tudok ennél többet mondani.”
Okosabbak tehát nem lettünk, döntés még nem született, ráadásul egyelőre a honi szövetség álláspontját sem lehet ismerni a szolnokiak ügyével kapcsolatban. Addig is az Olaj a bajnoki elődöntő harmadik mérkőzésére koncentrál, melyet Székesfehérváron vív ma este. Amennyiben Pór Péter csapata nyerni tud az Albacom otthonában, akkor söpréssel búcsúztatná riválisát, egyúttal bebiztosítaná helyét a bajnoki fináléban.
 
Forrás: molcsapat.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget