Ma 2020. 10. 1, csütörtök, Malvin napja van.

Motoros tréninget tartanak a hétvégén Szolnokon

2012.05.16 15:41. - Lakatos Éva

Immár negyedik alkalommal tartanak motoros lassú tréninget szombaton a volt papírgyár területén. A szolnoki rendezvényt a megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a V2 Bikers Szolnoki Motorosok Baráti Köre közösen szervezi, sőt motoros rendőroktatók is érkeznek Budapestről. 


A V2 klubtagok már számos hasonló vezetéstechnikai képzésen vettek részt, hogy egy-egy ilyen ingyenes tréningen tovább adhassák tudásukat, céljuk pedig az, hogy kevesebb motoros baleset történjen az utakon. Kovács Mihály, a Baráti Kör alelnöke elmondta, minél lassabban megy a kétkerekű, annál nehezebben lehet megtartani. Hozzátette:

 

„A lassú tréning az gyakorlatilag arról szól, hogy bólyák között olyan forgalmi helyzeteket imitálunk, amivel az életben is találkozunk. Ezek között a bólyák között kell szlalomozni, egy kézzel vezetni, felállni a motorra, tehát a motor kezelését lassú sebességnél gyakoroljuk. A mi klubunk alapvetően azokat a friss jogosítványos embereket célozza meg, akik mostanában ültek először motorra. Ők még nyilván nem szereztek olyan rutint ezeknél a feladatoknál, vagy egyáltalán nem is voltak még ilyen pályán, és őket próbálnánk megcélozni, vagyis tanítani. Elég komoly önbizalmat ad ez a tréning minden motoros számára."
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.30. (38.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget