Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Beckham viszi át az olimpiai lángot Görögországból Nagy-Britanniába

2012.05.17 10:08. - Lakatos Éva

A londoni olimpia szervezőbizottsága (LOCOG) illetékesei szerdán bejelentették, hogy David Beckham fogja átvenni a lángot Athénban, és ő (valamint népes kísérete) viszi azt át Britanniába.


 

 

David Beckham és a szervezőbizottság elnöke, Sebastian Coe az Olimpiai stadionban (Fotó: london2012.com)

Az olimpia lángot május 10-én gyújtották meg az ókori játékok színhelyén, a görögországi Olümpiában. A londoni szervezők pedig ma hivatalosan is bejelentették, hogy a lángot David Beckham viszi át Nagy-Britanniába. A brit főváros sikeres kandidálásában nem kis szerepet vállaló világhírű labdarúgó persze nem futva fogja megtenni az Athén és London közötti közel 2400 kilométeres távot.

Előbb csütörtökön ünnepélyes keretek között átveszi a fáklyát, majd pénteken repülőre ül az őt kísérő küldöttséggel (köztük Anna hercegnővel), hogy visszatérjen Londonba. Szombaton aztán a fáklya megérkezik a 12 875 kilométeres nagy-britanniai váltófutás első állomására: a sziget dél-nyugati csücskén fekvő Sennen településre (Corwall), ahol az ismert világ (egyik) vége van – a helyiek legalábbis így hívják (Land's End).

A fáklya aztán elindul, hogy bejárja az országot: július 27-ig tartó útján érint 1019 települést, és az ország lakosságának 95%-át legalább 10 mérföldre megközelíti. Több mint 8000 szerencsés futhat a lánggal, ami útja során a nagy szigetről kimozdulva a kis szigeteket (Man, Guernsey, Jersey, Shetland) is érintve jut el az Olimpia stadionig.

A főpapi jelmezt viselő Ino Menegaki görög színésznő meggyújtja az olimpiai lángot (Fotó: Action Images)

 

Forrás: nso.hu

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget