Ma 2019. 9. 23, hétfő, Tekla napja van.

Nő volt a Hasfelmetsző?

2012.05.18 15:36. - Kovács Janka

Meddősége miatt érzett hatalmas fájdalma vezette arra Lizzie Williamst, hogy 1888-ban hidegvérrel meggyilkojon öt londoni prostituáltat. Egy új könyv a korábbi elméleteket sutba vágja, s azt állítja, hogy a legendás sorozatgyilkos, Hasfelmetsző Jack valójában nő volt. -írja a mult-kor.hu


 Hasfelmetsző története a történelem legismertebb megoldatlan bűnügye. 1888-ban egy sorozatgyilkos – akire a Hasfelmetsző Jack név ragadt – öt prostituáltat ölt meg London Whitechapel nevű kerületében. Eddig több mint száz – önjelölt nyomozó, amatőr történész, Lewis Carroll, Viktória királynő unokája stb. – ember állt elő valamilyen névvel, megteremtve a ma már kissé komikusnak tetsző „ripperológia” (az angol ripper szóból jött a magyar hasfelmetsző) kvázi-tudományát.

Egy új, a bűnügyről írott könyv most a feje tetejére állítaná mindezt, s amellett érvel, hogy a Hasfelmetsző valójában nő volt. Az Írországban élő, korábban ügyvédként praktizáló John Morris könyvében azt sugallja, hogy a Hasfelmetszőt egy nő, nevezetesen Lizzie Williams személyében kell keresnünk. Lizzie Sir John Williams felesége volt, aki egy 2005-es, „felkavaró” könyvben már szintén volt a „ripperológusok” céltábláján. Morris állítása szerint a hölgy azért ölte meg a londoni kéjhölgyeket, hogy ezzel a saját meddősége felett érzett dühét csillapíthassa.

Jack The Ripper: The Hand Of A Woman című munkájában Morris faktumként kezeli, hogy egyik prostituáltat sem bántalmazták szexuálisan. Az egyik áldozat mellett három, női csizmáról származó gombot találtak, valamint több női ruhaneműt: gallért, szoknyát, kalapot a harmadiknál. Morris szerint bizonyíték van arra is, hogy a harmadik áldozatnak, Mary Kellynek viszonya volt Lizzie férjével, Sir Jonhnal, aki egy abortuszra specializálódott klinikát működtetett Whitechapelben. Ráadásul – hoz fel egy újabb érvet a nyugdíjas ügyvéd – dokumentumok támasztják alá, hogy Lizzy idegileg teljesen összeomlott a brutális sorozatgyilkosság után.

forrás: mult-kor.hu







Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 09.18 (37.szám)
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget